Links tijdschrift Village vraagt: "Waarom niet?" en zet een schietschijf op het hoofd van Trump

Geen categoriefeb 04 2017, 12:00
Donald Trump is nog geen maand de president van de Verenigde Staten, maar de geweldsfantasieën borrelen nu al over. Het tijdschrift Village maakt het nu helemáál bont met de cover van hun februari-nummer. Trump doodschieten, zou dat niet wat zijn? Why not, wordt er zelfs nonchalant gevraagd...
Toen in 2002 de opkomende politicus Pim Fortuyn werd doodgeschoten, sprak het hele land er schande van. Met gladgestreken gezichten verkondigden politici van links tot rechts dat dit écht niet de bedoeling was, en de moord op de flamboyante LPF-lijsttrekker nooit had mogen plaatsvinden. Never again!
Ammehoela, dat laatste. Want Donald Trump is nu president van de Verenigde Staten en het haat- en demoniseringscircus gaat gewoon verder. Nee, ik ben ook geen fan van Trump. Maar kritiek op de nieuwe Amerikaanse president mag nooit overslaan in het vergoelijken van geweld of zelfs dodelijk geweld. Toch presteerde het linkse tijdschrift Village het om dit op de cover te zetten van hun maandelijkse editie:
C3vJZiAXAAAvsh6.jpg large
Ik geloof best dat dat binnen het tijdschrift zelf allemaal weer een klein beetje genuanceerd wordt, maar het feit dat je dit soort voorkanten produceert is genoeg om gekken die overwegen om Trump van het leven te beroven. Kijk maar wat er gebeurde rondom Pim Fortuyn, nadat mediarubriek na mediarubriek het nodig vond om de uitgesproken islamcriticus te vergelijken met een hele stoet figuren uit een duister en fascistisch verleden.
Met Donald Trump gebeurt nu hetzelfde, en dat gaat nog eens tot verschrikkelijke taferelen leiden als we niet met z'n allen bij zinnen komen. Bottom line: kritiek leveren mag, graag zelfs, maar houd op met het ophemelen van moord en doodslag - je gaat namelijk oogsten wat je zaait, en daarna heb je een woedend volk dat tot álles toe in staat is. Dat Trump dus nog maar lang en gelukkig mogen leven...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten