Links tijdschrift Village vraagt: "Waarom niet?" en zet een schietschijf op het hoofd van Trump

Links tijdschrift Village vraagt: "Waarom niet?" en zet een schietschijf op het hoofd van Trump

Donald Trump is nog geen maand de president van de Verenigde Staten, maar de geweldsfantasieën borrelen nu al over. Het tijdschrift Village maakt het nu helemáál bont met de cover van hun februari-nummer. Trump doodschieten, zou dat niet wat zijn? Why not, wordt er zelfs nonchalant gevraagd...

Toen in 2002 de opkomende politicus Pim Fortuyn werd doodgeschoten, sprak het hele land er schande van. Met gladgestreken gezichten verkondigden politici van links tot rechts dat dit écht niet de bedoeling was, en de moord op de flamboyante LPF-lijsttrekker nooit had mogen plaatsvinden. Never again!

Ammehoela, dat laatste. Want Donald Trump is nu president van de Verenigde Staten en het haat- en demoniseringscircus gaat gewoon verder. Nee, ik ben ook geen fan van Trump. Maar kritiek op de nieuwe Amerikaanse president mag nooit overslaan in het vergoelijken van geweld of zelfs dodelijk geweld. Toch presteerde het linkse tijdschrift Village het om dit op de cover te zetten van hun maandelijkse editie:

C3vJZiAXAAAvsh6.jpg large

Ik geloof best dat dat binnen het tijdschrift zelf allemaal weer een klein beetje genuanceerd wordt, maar het feit dat je dit soort voorkanten produceert is genoeg om gekken die overwegen om Trump van het leven te beroven. Kijk maar wat er gebeurde rondom Pim Fortuyn, nadat mediarubriek na mediarubriek het nodig vond om de uitgesproken islamcriticus te vergelijken met een hele stoet figuren uit een duister en fascistisch verleden.

Met Donald Trump gebeurt nu hetzelfde, en dat gaat nog eens tot verschrikkelijke taferelen leiden als we niet met z'n allen bij zinnen komen. Bottom line: kritiek leveren mag, graag zelfs, maar houd op met het ophemelen van moord en doodslag - je gaat namelijk oogsten wat je zaait, en daarna heb je een woedend volk dat tot álles toe in staat is. Dat Trump dus nog maar lang en gelukkig mogen leven...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties