Baudet: "Forum sleept NOS mogelijk voor de rechter" vanwege belachelijke uitsluiting verkiezingsdebat

Geen categoriefeb 04 2017, 15:00
Het Forum voor Democratie overweegt juridische stappen tegen de NOS omdat de publieke omroep de partij geen uitnodiging heeft gestuurd voor de verkiezingsdebatten die het organiseert. Thierry Baudet is daar woest om -- en terecht.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/02/827876834603700225_7RT6KMwueVvDIOkC.mp4"][/video]
Op 14 maart wordt het slotdebat georganiseerd door de NOS. Logischerwijze zijn de grote partijen daarbij aanwezig, maar dat geldt ook voor een groot aantal kleine partijen:

Van der Staaij (SGP), Krol (50Plus) en Oosenbrug (Nieuwe Wegen) discussiëren in één ronde met elkaar. Verder treden Thieme (Partij voor de Dieren), Roos (VNL) en Kuzu (Denk) tegen elkaar in het strijdperk.

Huh? Nieuwe Wegen mag wel meedoen, maar Forum voor Democratie niet? Dat is natuurlijk totale gekkigheid. Oosenbrugs clubje doet helemaal niets in de peilingen, terwijl Forum voor Democratie volgens De Hond al een tijdlang op 1 zetel staat en daar volgens andere peilers heel dicht tegenaan tikt. Als één van die twee het recht heeft om erbij te zijn is het dus Forum, niet het volstrekt irrelevante Nieuwe Wegen.
Geen wonder dus dat Baudet met gerechtelijke stappen dreigt om deelname alsnog af te dwingen:
https://twitter.com/kamerbreed/status/827855218217988097
Als je niet beter wist zou je bijna denken dat Nieuwe Wegen wél een kans krijgt omdat het een linkse partij is, maar Forum niet omdat het een rechtse club is. De NOS zal zich wel verdedigen door te stellen dat Nieuwe Wegen "een Kamerzetel" heeft, maar dat heeft de partij niet op eigen kracht gedaan; dat was een zetel van de PvdA die Jacques Monasch met zich meenam toen hij uit die partij stapte. Sinds hij voor zichzelf begon heeft hij geen deuk in een pakje boter geslagen.
Maar hij is dus welkom, terwijl Baudet dat niet is. Gekker dan dat wordt het niet.
Zoals Baudet terecht zei tijdens de uitzending:

"Het is bijzonder arbitrair. Zetelrovende clubs die zich geen partij mogen noemen volgens het reglement van de Tweede Kamer, die mogen wel meedoen, maar nieuwe bewegingen niet. Dit is dus een kartel-beschermende maatregel en wij overwegen op dit moment dus juridische stappen."

Dit is echt belachelijk. Het bewijst maar weer eens dat er zo snel mogelijk een onderzoek moet komen naar de politieke voorkeuren van de NPO. Het is knettergek dat zij het recht denken te hebben om een soort van poortwachters te zijn die wel even bepalen wie er wel en niet in komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten