Jan Roos steekt hand in eigen boezem: "Ik heb gefaald en flink verloren"

Jan Roos steekt hand in eigen boezem: "Ik heb gefaald en flink verloren"

Wat het avontuur met VNL Jan gekost heeft?

Toen Jan Roos vorig jaar aankondigde dat hij politiek leider van VNL (VoorNederland) werd, liet hij meteen weten bijzonder ambitieus te zijn. Samen met oud-PVV'ers Joram van Klaveren en Louis Bontes zou hij de politiek op zijn kop zetten. VNL was een écht rechtsliberale partij. Belastingverlagingen. Strengt op immigratie en integratie. Investeren in Defensie. De partij was eigenlijk wat de VVD ooit beloofde te zijn.

Jan was ervan overtuigd dat hij VNL de Kamer in zou loodsen -- en dan niet met één zetel, maar met een paar.

Helaas ging dat feest niet door. Nu, een jaar later, kijkt Jan terug op zijn politieke avontuur en concludeert hij dat hij, hoewel hij een schat aan ervaring heeft 'gewonnen,' eerst en vooral heel veel verloren heeft. Een vast contract. Een vast inkomen. Zijn auto. Contact met al zijn familieleden. "En natuurlijk een hele sloot zelfrespect."

"Zelfoverschatting is het verraad aan je eigen kunnen," zegt Roos in zijn nieuwste vlog, "met als eindresultaat dat je jezelf een stuk minder te gek vindt dan eerder. Ik heb mijn nek uitgestoken en het koppie is ervan afgehakt."

Maar, hij kijkt ook vooruit. "En nu? Ja, keihard aan de slag om mijn volgende stap wél een succes te maken. Want al het leedvermaak dat ik dagelijks over me heen krijg maakt me alleen maar sterker

Lees meer over:
Politiek Tweede Kamer Jan Roos VNL

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties