Je bent getrumpt

Geen categorieaug 14 2016, 21:00
De beste documentaire ooit over Donald J. Trump, de man die zowaar de presidentskandidaat is van de Republikeinse Partij.
Enkele jaren geleden wilde Donald Trump 'de grootste en mooiste!' golfbaan ooit laten bouwen in het noordoosten van Schotland. Hij beloofde de Schotten dat dit project hen vele miljoenen zou opleveren en dat hij voor maar liefst 1200 banen zou zorgen, wat in die regio echt geweldig is.
Helaas waren er wel enkele problemen. Het voornaamste probleem: er woonden nogal wat mensen op de plek waar Trump zijn golfbaan wilde bouwen. Die mensen waren daar geboren en getogen. Hun huis was alles voor hen: het huis stond symbool voor hun hele leven en hun identiteit.
Als gevolg daarvan wilden sommige Schotten hun woning niet afstaan aan Trumps project. De miljardair ging vervolgens helegaar los. Hij beledigde deze mensen tot op het bot, beweerde dat ze "als beesten leefden," dat hun huizen "walgelijk" en "vies" waren; kortom, dat ze weinig meer dan untermenschen waren die vooral hun mond moesten houden.
Steeds meer Schotten vonden het wangedrag van Trump vreselijk. Ze zagen een man die opkwam voor zijn eigendom; een man die blij was met zijn huis, die uit de omgeving komt, die trots is op zijn paar kippetjes, en die zegt, "dit is mijn huis, niet het jouwe. Ik verkoop het niet: nu niet, nooit niet."
Deze man, Michael Forbes geheten, werd uiteindelijk een echte held in Aberdeenshire.
Tegelijkertijd kwamen onze Schotse vrienden erachter wat en wie Donald Trump is: een koudbloedige narcist die iedereen vernietigt die 'nee' tegen hem durft te zeggen.
Oh, en die golfbaan kwam er natuurlijk toch. Als Trump iets kan dan is het heel vies spelen, en alle macht, invloed en rijkdom die hij heeft gebruiken om zijn zin door te drukken. Zoals iedereen al zag aankomen heeft zijn project niet voor 1200, maar voor 200 banen gezorgd, is het effect ervan een behoorlijke tegenvaller, maar heeft de lokale bevolking de strijd tegen Trump desalniettemin verloren.
Kijk de documentaire:
Gekeken? Mooi! Dan nu nog een tip: lees dit artikel geschreven door een psycholoog even. Het is je tijd meer dan waard, zeker als je je afvraagt hoe Trump zich in vredesnaam zo kan misdragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten