Jean-Claude Juncker reageert op Selmayr-affaire: ''Als hij moet gaan, dan ga ik ook!''

Geen categoriemrt 23 2018, 21:00
Martin Selmayr, de vertrouweling van de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, heeft via politieke wegen een van de machtigste posities gekregen van de Europese Unie. Er lopen twee onderzoeken naar de benoeming van Selmayr als secretaris-generaal, maar Juncker heeft al in besloten kringen gedreigd zelf op te stappen als Selmayr weg moet.

Juncker uitte zijn dreigement op een partijtop van de EVP, voorafgaand aan de tweedaagse top van staats- en regeringsleiders, ten overstaan van partijvoorzitter Joseph Daul en parlementsvoorzitter Tajani. Juncker verweet de partijtop hem te weinig te steunen in de zaak-Selmayr. Aanwezigen op de partijbijeenkomst bevestigden vanmorgen tegenover deze krant een bericht van nieuwssite Politico.

De EVP vindt het allemaal wel welletjes en geeft aan dat Juncker zijn eigen fouten kan oplossen. Juncker kan dus wel dreigen, maar niemand lijkt echt onder de indruk van het dreigement. Dat is ook een logisch gevolg naar aanleiding van alle fouten die Juncker gemaakt heeft in zijn beleid en zijn gedrag in de wandelgangen. Een leuke herinnering is nog wel dat hij een 'Nee' bij het referendum over het Oekraïeneverdrag een 'continentale ramp' noemde of dat hij vaak beticht wordt van overmatig alcoholgebruik.
Iedereen weet dat de zaken rondom de benoeming van Selmayr niet kloppen, dus als dat aangetoond wordt, dan heeft Juncker een zeer groot probleem. Weinig mensen die hem in deze zaak zullen steunen, dus hij kan net zo goed nu al afscheid nemen van Selmayr en op deze manier minder gezichtsverlies lijden. Hieronder een leuke samenvatting rondom de benoeming:
https://www.youtube.com/watch?v=sbH4RXX4CQs
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten