Conservatieve avond in linkse Rode Hoed over de ondergang van onze beschaving

Conservatieve avond in linkse Rode Hoed over de ondergang van onze beschaving

Paul Cliteur, Sid Lukkassen, Robert Lemm en Esther van Fenema krijgen van de Rode Hoed een podium. Een bijzondere avond, aan de grachtengordel. De Batavieren Podcast was ook aanwezig en Jurriaan Mulder verslaat de avond voor DDS.

Onder de schaduw van de gemeenteraadverkiezingen voltrok zich een avond die u niet snel verwacht. In de Rode Hoed was dinsdagavond een conservatieve debatavond! Paul Cliteur, Robert Lemm, Sid Lukkassen en Esther van Fenema toverden de Rode Hoed om tot een rechts clubhuis.

De vier sprekers gingen voor een gemeleerd publiek in discussie over de ondergang van onze beschaving, met Esther van Rijswijk als avondvoorzitster. Hoe zag die avond eruit? De sfeer van de avond was helaas niet zo spetterend als verwacht. De avondvoorzitster maakte geen enthousiasmerende indruk en vroeg vaak naar de bekende weg. Dit had tot gevolg dat de inhoud een beetje op de vlakte bleef. Dat was jammer. Veel mensen hadden verwacht te worden overtuigd of hadden graag gezien dat de avond naar iets toewerkte.

Robert Lemm trapte af. Lemm kan erg innemend zijn. Veel mensen hoopte op een vurige toespraak, zoals vaker uit deze erudiete katholiek komt! Helaas zat er te weinig pit in de avond om hem daartoe te brengen. Vervolgens sprak Sid Lukkassen, die een verhaal hield over de tegenstelling tussen globalisering en nationalisme. Esther van Fenema kreeg als eerste voor elkaar een totaalbeeld te brengen van de ideeën die aan bod kwamen. Hier pas kwam de avond op gang.

De grote roerganger was Paul Cliteur. Cliteur hield zich de hele avond koest en schreef aandachtig mee. Vrijwel zijn gehele toespraak was geïmproviseerd en daarmee perfect afgestemd op de avond. Iedereen leek te snakken naar de vlam die Cliteur bracht, waardoor de avond toch nog tot een zekere climax kwam.

Het was helaas geen verdiepende avond. Voor de minder belezen bezoeker was het wel een waardevolle avond: met deze vier sprekers kregen zij een verkenning door de ideeën die aan de ‘rechterkant’ van de politiek spelen. Rechts is ook ‘divers’ en niet één pot nat, kan je na vanavond concluderen. Wij hopen in ieder geval op meer van zulke avonden bij de Rode Hoed.

Voor de wrap-up samen met Sid Lukkassen kunt u HIER kijken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties