Tunahan Kuzu (DENK) gaat een tijdje de gemeenteraad in van Rotterdam voor DENK

Tunahan Kuzu (DENK) gaat een tijdje de gemeenteraad in van Rotterdam voor DENK

Tunahan Kuzu, fractieleider van DENK in de Tweede Kamer, gaat een tijdje de Rotterdamse gemeenteraad in voor de lokale afdeling van DENK. Kuzu stond als lijstduwer op de kandidatenlijst van DENK en kreeg veel meer stemmen dan de Rotterdamse lijsttrekker.

Kuzu maakte daarop bekend dat hij tijdelijk zitting zal nemen in de Rotterdamse raad, hij zegt weken of maanden. Van Baarle wordt fractievoorzitter en die zal als eerste de college-onderhandelingen voeren. Maar Kuzu zal daarbij ook een rol spelen.

Van Baarle zegt trots te zijn dat de partijleider Denk in Rotterdam "een poosje komt versterken".

Aan het begin van een nieuwe periode van de gemeenteraad zal Kuzu dus een tijde opereren in Rotterdam. Vermoedelijk doet hij dat ook om de eerste periode veel naam te maken in de havenstad en om de raadsleden te begeleiden in het proces binnen het Rotterdamse stadhuis. Het is de ultieme smoes om de ervaring van Kuzu binnen de gemeenteraad te lozen en DENK politiek klaar te maken voor de komende vier jaar.

Thierry Baudet kreeg ook meer voorkeursstemmen dan lijsttrekker Annabel Nanninga in Amsterdam voor Forum voor Democratie. De partij heeft in onze linkse hoofdstad drie zetels, maar het is nog niet duidelijk of Baudet ook echt de gemeenteraad in gaat. Zo wel, dan gaat de voorman van de tweekoppige fractie in Den Haag het nog heel druk krijgen. Als we kijken naar zijn hyperactieve houding op de verkiezingsavond afgelopen woensdag, komt dat vast wel goed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties