#JeBentGeenMoslimJongen gaat viraal in Groot-Brittannië na aanslag met mes

Geen categoriedec 07 2015, 20:00
Toen een radicale moslim onlangs passagiers van de metro in Londen neerstak gilde hij dat hij dit "voor Syrië" deed. De man gaf daarmee aan dat hij een extremist is en dat hij het Groot-Brittannië kwalijk neemt dat het deel uitmaakt van de anti-ISIS coalitie.
Het was de zoveelste aanslag in het westen in korte tijd, uitgevoerd door alweer een radicale moslim.
Hoewel dat bijzonder ernstig is, is het niet de uitroep van de terrorist die viraal is gegaan, maar de uitroep van een andere passagier die zag wat er gebeurde. Toen de man tegen de grond werd gewerkt riep deze passagier hem toe: "You ain't no Muslim bruv!" Wat neerkomt op: "Je bent helegaar geen moslim, bro!"
Londenaars vonden dit een geweldige actie. Zoals de Guardian uitlegt ging de term in weinig tot geen tijd viraal:

Among those who considered it the perfect riposte to attempts to spread violence and terror in London were the writers Tony Parsons and Bonnie Greer. Parsons tweeted: “Proud of my city today. #YouAintNoMuslimBruv.” Greer tweeted: “Reports that someone yelled at perp:#YouAintNoMuslimBruv ! Yes..that sounds like a Londoner to me.”

En dat waren alles behalve de enige positieve reacties:
https://twitter.com/fluffyberty/status/673442594886688768
https://twitter.com/smiley_sarah/status/673443758386597888
Natuurlijk is het van het grootste belang dat terroristen én de Radicale Islam bestreden worden, maar we moeten ervoor waken dat we ons niet uit elkaar laten spelen door extremistische gekken. Het is goed dat deze hashtag ons daar aan herinnert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten