Jesse Klaver reageert kalm op bizarre Klaverkist 'je mag mij uitjouwen, maar het systeem van de bio-industrie is onhoudbaar'

Geen categorieokt 16 2019, 17:05
GroenLinks-leider Jesse Klaver is niet geschokt door de opmerkelijke actie van boeren die op de snelweg met een doodskist, met de naam van de grote groene leider erop, rondreden. Op Twitter reageert Klaver kalmpjes op de Klaverkist. Hij begrijpt de context waarbinnen de kist is geplaatst. Volgens Klaver maakt het niet uit hoe mensen op hem reageren 'want het systeem van de bio-industrie is onhoudbaar'.
Op de beelden zien we de Klaverkist, die vanochtend op de snelweg werd gespot. Jesse Klaver reageerde kalmpjes:
Prettig dat ook de GroenLinks-leider eens niet in shock is door de zwartgallige humor van een aantal boze boeren. Hij herhaalt simpelweg gewoon zijn standpunten en laat de hoon gedwee over hem heen komen. Klaver getuigt met zijn Tweet dat hij begrijpt waarom de boeren zo boos zijn. Maar hij blijft wel bij zijn standpunt. Klaver reageert als volgt op de Klaverkist:

"Je mag middelvingers naar me opsteken, je mag me uitjouwen op een demonstratie. Er wordt zelfs actiegevoerd met een grafkist met mijn naam erop. Maar ik blijf vertellen over waarin ik geloof. Het systeem van de bio-industrie is onhoudbaar. Boeren zijn slachtoffer van politieke partijen en supermarktconcerns die hen dwingen steeds groter te groeien om het hoofd boven water te houden."

Duidelijke woorden van de grote groene leider.
Hij hekelt het systeem waarbinnen de boeren 'steeds groter moeten groeien om het hoofd boven water te houden', de uitspraken zijn in lijn met veel klachten die de boeren hebben: door de regels van de politiek worden ze gedwongen steeds opnieuw te investeren, lopen de schulden op en verdwijnen tientallen boeren per jaar uit Nederland. Klaver vervolgt met de zalvende woorden:

"En hoe boos als boer ook bent op mij, uiteindelijk denk ik dat er meer is dat ons verbindt, dan ons scheidt."

Dat is helemaal waar Jesse, maar het moet zijn "En hoe boos u als boer ook op mij bent". Goed. Dit zijn wel weer voldoende complimenten voor Klavers reactie op de zwartgallige Klaverkist, me dunkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten