Jihad-prediker in As Soennah moskee – de favoriete moskee van burgemeester Jozias van Aartsen

Geen categoriemei 13 2016, 10:00
De favoriete moskee van burgemeester Jozias van Aartsen had gisteren een radicale prediker uit België op bezoek.
De As Soennah moskee is al jaren in het nieuws wegens de radicale opvattingen die gepredikt worden in het gebedshuis. De moskee geldt als aanhanger van het salafisme, en kwam onder meer in opspraak door de extremistische uitspraken van imam Fawaz Jneid. Die is inmiddels opgestapt bij de moskee, maar wat ervoor in de plaats is gekomen, lijkt niet veel beter.
[caption id="attachment_137902" align="aligncenter" width="187"]foto: onbekend foto: onbekend[/caption]
Bij een Berberstalige conferentie die donderdag plaatsvond in de As Soennah moskee sprak Abdelkader Chouaa, meldde het alerte Geenstijl. De Belgisch-Marokkaanse imam staat bekend om zijn extremistische opvattingen – zo spreekt hij lovend over de gewelddadige jihad, en kwam zijn naam voor in het Hofstadgroep-proces. Bovendien wordt hij door zijn ex-vrouw beschuldigd van zwaar huiselijk geweld.
Gelukkig heeft VNL Kamervragen gesteld over de komst van deze prediker naar Den Haag – dat druist namelijk lijnrecht in tegen de aangenomen motie van VNL-Kamerlid Bontes die stelt dat geweldspredikers te allen tijde uit Nederland geweerd dienen te worden. De klassiek-liberale partij vindt het hoog tijd dat er een einde komt aan de samenwerking tussen de As Soennah moskee en de gemeente Den Haag.
De politie en de gemeente in Den Haag werken namelijk graag samen met de As Soennah moskee. Het klinkt te gek voor woorden, maar het is echt zo. Zo vertrouwt burgemeester Van Aartsen de moskee handhavingstaken toe tijdens Oud en Nieuw. Een radicale moskee verantwoordelijk maken voor de publieke veiligheid, hoe zou dat ooit mis kunnen gaan?!
VNL is het nu echt zat. De partij vraagt minister Van der Steur om de moskee vanwege deze actie definitief te sluiten, en stelt de voortdurende samenwerking tussen As Soennah en de gemeente Den Haag hard aan de kaak:

"Bent u bereid de burgemeester van Den Haag te manen om de samenwerking met de genoemde moskee zsm te staken?

Zo neen, waarom laat u deze gevaarlijke en absurde situatie voortbestaan waarbij een overheid samenwerkt met een moskee die jihadpredikers faciliteert?"

Heel goed dat VNL dit nogmaals aan de kaak stelt, want het is inderdaad volkomen absurd dat de overheid samenwerkt met zo'n moskee. Sterker nog, het is belachelijk dat een moskee die zulke predikers uitnodigt, überhaupt nog open is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten