shutterstock 1207716760

Joh! Muzikale linkse 'weldoener' Bob Geldof blijkt gewoon belastingontwijkende zakkenvuller

Geen categoriejul 24 2019, 12:00
Zogenaamde filantroop Bob Geldof blijkt helemaal niet zo'n altruïstische halfgod te zijn als waar de zanger van derderangsact Boomtown Rats zichzelf voor uitgeeft. Gisteren bleek namelijk dat de initiatiefnemer van USA for Africa eigenlijk vooral het motto Africa for Bob Geldof hanteert: Afrikaanse belastingparadijzen om z'n fortuin naartoe te sneaken, in een poging de hand te lichten met zijn belastingaangifte.
We Are the World, zong Bob Geldof in 1985 met een hele batterij supersterren. De steenrijke entertainmenttyconen wilde op die manier hun schuldgevoel richting de derde wereld afkopen, door Amerikanen en Europeanen delen van hun modale salarisjes te laten overmaken naar hulpclubs. Om "langetermijnsoplossingen" voor Afrika te zoeken. Of die gevonden zijn, mag u zelf over oordelen.
Voor één ding heeft Bob Geldof in ieder geval al wél een langetermijnsoplossing gevonden. En wederom schoot Afrika hem hier te hulp: hij stalde z'n fortuin in Mauritius, nabij Madagascar. Om zo aanzienlijk minder te hoeven betalen aan de Belastingdienst in zijn eigen land. Want Geldof staat met zijn vrienden dan misschien wel pal voor "the world", hij doet hetzelfde zeker niet voor "the tax payer."

"Een jaar na zijn kerstlied richtte Geldof Live Aid op, dat zo’n 140 miljoen dollar ophaalde om de honger op het Afrikaanse continent te bestrijden. Sindsdien geldt Geldof als de voorvechter van de economische ontwikkeling van Afrika.

Het legde de held, filantroop en zanger geen windeieren. Geldof richtte in 2008 mede de Afrikaanse investeringsmaatschappij 8 Miles op, met een kapitaal van 150 miljoen dollar om geld te lenen aan kleine en middelgrote bedrijven. Ook 8 Miles van Bob Geldof maakt van deze route gebruik en komt volgens het eigen jaarverslag van 2017 in aanmerking voor het lage belastingtarief op Mauritius."

Dankzij de gisteren verschenen 'Mauritius Leaks' liep Bob Geldof gisteren dus alsnog tegen de lamp. Nu ligt dus bloot wat voor Januskop de man heeft, zoals opvallend veel van die lichtelijk narcistische, zelfbenoemde wereldreddende weldoeners.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten