Nagenieten: Blamage van Chantal (VVD) afgestraft door Öztürk (DENK) en Van Dijk (SP): "verspilling van onze tijd!"

Nagenieten: Blamage van Chantal (VVD) afgestraft door Öztürk (DENK) en Van Dijk (SP): "verspilling van onze tijd!"

Tweede Kamerlid Chantal Nijkerken-de Haan (VVD) kwam nauwelijks nog uit haar woorden terwijl ze met Selçuk Öztürk van DENK in gesprek raakte. Het Turks-Nederlandse Kamerlid maakte de vernedering van de VVD'er compleet door te benoemen wat Chantal concreet had geregeld die dag: "helemaal niets [...], u heeft de Kamer en de samenleving heel veel tijd gekost en een gênante vertoning afgeleverd".

Direct na Öztürk kwam Jasper van Dijk (SP) nog even naar de interruptiemicrofoon en ging er nog even overheen: "wat heeft u nu bereikt met dit debat!?" vroeg de linkse vertegenwoordiger venijnig en gefrustreerd. Want ja, heel veel kwam er niet uit Chantal. Ze trok wat moeilijke gezichten en prees op kunstmatige wijze de staatssecretaris nog maar een keer: "ik ben blij dat de staatssecretaris in gesprek gaat met de gemeenten". Nou, joehoe.

[caption id="attachment_231411" align="aligncenter" width="400"]Chantal probeert Selçuk Öztürk terug te pakken, maar ook dat mislukte jammerlijk. Bron: YouTube / Tweede kamer der Staten Generaal Chantal probeert Selçuk Öztürk terug te pakken, maar ook dat mislukte jammerlijk. Bron: YouTube / Tweede kamer der Staten Generaal[/caption]

Öztürk benoemde daarom het probleem van de VVD'er: "u heeft 0 moties ingediend" en een korte zoektocht in de registers van de Tweede Kamer schetst een onthutsend beeld. Chantal is één van de Kamerleden die je nauwelijks ziet en heeft weinig te vertellen. Is de VVD'er wel aanwezig dan loopt het regelmatig op een blamage uit, zoals op de bovenstaande beelden te zien is.

Haar laatste motie stamt alweer van april dit jaar. In totaal heeft ze welgeteld 17 moties achter haar naam staan en is ze al ruim vier jaar parlementariër. Slechts één motie per drie maanden dus. Een werkpaard lijkt mevrouw in niet. Maar bij de VVD heeft men waarschijnlijk meer luxepaarden, dan werkpaarden. Aangezien het reces is begonnen is het waarschijnlijk dat de eerstvolgende motie nog tot oktober op zich laat wachten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties