John Kerry: Zo snel mogelijk in gesprek over "gevaarlijke" Russische luchtaanvallen in Syrië

John Kerry: Zo snel mogelijk in gesprek over "gevaarlijke" Russische luchtaanvallen in Syrië

Militairen van Rusland en de VS gaan om de tafel zitten om confrontaties in Syrië te voorkomen.

John Kerry, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, heeft aangekondigd dat Amerikaanse militairen zo snel mogelijk in overleg gaan met hun Russische collega's over hun acties in Syrië. Op die manier moet worden voorkomen dat de twee landen bij hun luchtaanvallen in Syrië met elkaar in botsing komen.

Kerry heeft dat afgesproken met zijn Russische ambtsgenoot Sergej Lavrov. Gisteren begon Rusland met luchtaanvallen op doelen in Syrië, met name in de provincie Homs. Hierbij werden kampementen van tegenstanders van de Russische bondgenoot Assad onder vuur genomen. Volgens Kerry zijn die luchtaanvallen gevaarlijk omdat er geen overleg plaatsvindt tussen de VS en Rusland voordat zo'n aanval plaatsvindt. Dat zou kunnen leiden tot onbedoelde militaire confrontaties.

De VS leidt een internationale coalitie, waar ook Nederland bij zit, die tegen ISIS vecht. Sommige leden van die coalitie voeren ook luchtaanvallen uit op ISIS-doelen in Syrië. Nederland doet overigens niet mee aan die aanvallen op ISIS in Syrië, uit internationaalrechtelijke overwegingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties