Jongetje van 9 verovert de harten van geharde misdadigers én de politie

Geen categoriejun 30 2016, 21:00
Een kleine jongen uit de staat Tennessee heeft weliswaar een klein budget, maar een ongelooflijk groot hart. Hij besloot onlangs namelijk om zijn zakgeld in te zetten om boeken te kopen voor... gevangenen in een lokale gevangenis.
Het 9-jarige jongetje, Tyler Fugett, vertelde zijn moeder dat hij iets wilde doen voor de gevangen misdadigers omdat hij ervan overtuigd was dat ze zich kapot verveelden. Wat ongetwijfeld klopte. Daarnaast, zei hij, wilde hij iets doen waardoor ze uiteindelijk uitzicht zouden krijgen op een beter leven.
Vervolgens stond hij zonder waarschuwing vooraf opeens voor de deur van het lokale politiebureau: hij had dozen met in totaal 100 boeken bij zich.
Tyler was in staat om zoveel boeken te kopen met a) zijn zakgeld en b) een beetje hulp van zijn moeder. Die reed hem namelijk hun hele woonplaats door op zoek naar goedkope, maar interessante boeken voor de gevangenen.
De reden dat Tyler voor boeken koos? Nou, laat hem dat zelf maar uitleggen:

"Als ze boeken lezen hebben ze geen tijd om aan de slechte dingen te denken die ze kunnen doen als ze weer vrijkomen. Misschien dat ze één ding lezen in een boek waardoor ze geïnspireerd raken en betere mensen worden."

Politieagent Sandra Brandon zegt dat de gevangenis maar wat blij was met Tylers vrijgevigheid. "Onze bibliotheek heeft geen budget en er gaat letterlijk geen belastingcent naartoe. We zijn 100 procent afhankelijk van donaties. Dus als iemand zoiets doet raakt dat ons ontzettend."
Een fantastisch gebaar van de kleine Tyler, natuurlijk, maar hier eindigt het verhaal nog niet. Hij heeft nu namelijk een nieuw doel: zoveel mogelijke verzorgingsproducten inzamelen voor de gevangenen zodat ze zichzelf beter kunnen verzorgen.
Zijn moeder is dan ook bijzonder trots op hem:

"We leven van cent naar cent, maar hij doet iets heel goeds. Het is echt een zegening om dit te zien."

Zo zie je maar weer dat je absoluut niet rijk, succesvol en volwassen hoeft te zijn om een verschil te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten