Joodse journalist krijgt antisemitische cartoon opgestuurd. Hij laat zich niet kennen en stuurt dan dit hilarische antwoord

Geen categorieaug 20 2016, 9:00
Deze jongen laat het antisemitisme dat hij vanwege z'n afkomst ontvangt gewoon met een portie gortdroge humor van zich afglijden.
Antisemitisme is voor vele Joden een grote plaag. Nageroepen worden op straat, in discussies ineens je joodse achtergrond van stal gehaald horen worden door je tegenstander, boycotacties tegen Israël en zelfs op social media zijn onze keppeltjesdragende medemensen lang niet altijd veilig.
Zelfs daar heb je nazi-sympathisanten die het nodig vinden om Joodse gebruikers van - zeg - Twitter het leven zuur te maken door ze allerlei antisemitische teksten te sturen. Het overkwam ook Yair Rosenberg die schrijft voor het Amerikaanse Tablet Magazine. Maar die liet zich toch echt niet uit het veld slaan toen een antisemitische onverlaat hem een bewegende cartoon sturen van twee joden die in traditionele als debielen met matzes aan het rammelen zijn op een van matzes gemaakte auto. Rosenberg besloot de cartoon niet te negeren, maar juist nóg wat mooier te maken. Zet dus vooral je geluid aan:
https://twitter.com/Yair_Rosenberg/status/766451894743142401
Boem! Lekker swingend op de authentiek Joodse deunen van het iconische Hava Nagila. Matze erbij? Lekker! Nee, de antisemiet die dacht Rosenberg van z'n stuk te brengen moet eerder opstaan. Maar dat had hij ook kunnen weten als hij langer dan twee seconden naar het profiel gekeken had van de man die zichzelf in z'n omschrijving "troller van nazi's" noemt en deze hilarische vastgezette tweet prominent op z'n pagina heeft staan:
https://twitter.com/Yair_Rosenberg/status/588008385154572289
Up yours, antisemieten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten