Joop: Massamoord Oslo schuld van Wilders

Geen categoriejul 23 2011, 11:30
De psychopaat die gisteren een bloedbad aanrichtte in Noorwegen blijkt een rechtsextremist te zijn. Dan weet je het wel: waar links dapper de ogen gesloten houdt voor het systematische geweld van radicale moslims, wordt nu natuurlijk opeens héél gemakkelijk gegeneraliseerd. Oh, en wordt heel snel, hoe kan het ook anders, de link met Geert Wilders gelegd. 
En dan hebben ze ook nog eens geluk: de 32-jarige Anders Behring Breivik had namelijk af en toe iets positiefs gezegd over de PVV-leider en andere tegenstanders van de multicul. 'De kogel kwam van rechts', sterker nog, uit PVV-hoek dus.
Zo gaat 'genuanceerd links' om met dit soort verschrikkelijke, maar hoogst uitzonderlijke tragedies; meteen politiseren die hap en Wilders eraan linken. De suggestie is duidelijk (dapper opgepakt in de commentsectie op Joop, trouwens): nog even en dit soort gebeurtenissen zullen ook plaatsvinden in Nederland. Want, ja, geweld zit rechtse mensen nu eenmaal in het bloed. Vandaar ook dat de enige politieke moord in dit land van de afgelopen decennia op het conto kwam van een milieuactivist. Oh, wacht. Dat mogen we niet zeggen wat dat is niet politiekcorrect. Excuus, het spijt me verschrikkelijk. Ik zal voortaan mijn mond hierover houden.
Wat ook opmerkelijk is, is dat Joop dit nieuws nooit zo groot gebracht zou hebben - en al helemaal geen link met wat voor ideologie dan ook op de voorpagina gezet zou hebben - als Breivik zichzelf een radicale moslim noemde. Nee, dan was het allemaal snel met de mantel der linkse liefde bedekt.
Het zal Joop ontgaan, maar 'rechts' geweld is zo ongeveer niet-bestaand. Breivik was simpelweg een eenzame gek; een mafketel die door de rest van rechts Europa wordt uitgekotst. Bij radicale moslims is dat wel even anders; dat soort geweldadige types zijn in staat hele landen over te nemen en staan in het Midden-Oosten te boek als 'helden van de Islam'. Waarom daar niet eerlijk over zijn, Jolo?
Zoals blogger en columnist Bert Brussen terecht opmerkt op Twitter is de strategie van Joop duidelijk: "Over lijken pissen met de VARA". Met uw belastinggeld. Leuk he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten