Jorritsma torpedeert vrijheid van meningsuiting

Jorritsma torpedeert vrijheid van meningsuiting

De PVV wordt de mond gesnoerd.

In de Almeerse gemeenteraad is het sinds jaar en dag gebruik dat bijdragen in debatten kunnen worden ondersteund door afbeeldingen die dan op een scherm in de raadzaal worden geprojecteerd. Tot gisteren.

In een debat over het tegengaan van de islamisering van de stad wilde de PVV fractie gebruik maken van afbeeldingen die laten zien wat de vernietigende invloed van de islam op de vrijheid in het westen is. Burgemeester Jorritsma vaardigde een verbod uit om de afbeeldingen te laten zien. De PVV vroeg daarop om een stemming. Met uitzondering van de 8 raadsleden van de PVV stemde de gehele Almeerse gemeenteraad voor het instellen van een verbod op het laten zien van afbeeldingen.

De politiek correcte elite in Almere koos er dus voor om zichzelf te censureren en het de PVV zodoende onmogelijk te maken het debat te voeren op de wijze zoals de PVV dat wilde en zoals al jarenlang gebruikelijk is in de Almeerse raad. Twee maanden voor het einde van de raadsperiode worden de spelregels gewijzigd omdat men de waarheid van de islamisering in het algemeen en in Almere in het bijzonder, niet onder ogen wenst te zien. Men kijkt liever weg.

In Almere is de gevestigde orde bereid om de vrijheid van meningsuiting op te offeren om de waarheid maar niet onder ogen te hoeven zien. De teneur is zoals zo vaak: “het valt allemaal wel mee”. Aan hen breng ik graag de woorden van Pim Fortuyn in herinnering: “Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de islam veel sterkte. Zalig zijn de onnozelen van geest”.

Toon van Dijk

Fractievoorzitter PVV Almere

PVVAlmere.nl

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties