Jos van Rey: dictator van Roermond

Geen categoriemei 27 2013, 15:14
De vice-fractievoorzitter van VVD-Roermond doet een boekje open over de invloed van Jos van Rey.
Jos van Rey blijkt nog altijd een enorme invloed uit te oefenen over Roermond. De vice-fractievoorzitter van de VVD in Roermond legt dat zelf even haarfijntjes uit in het Algemeen Dagblad van vandaag.
Deze man heet Jan Puper en hij is één van de belangrijkste bondgenoten van Van Rey. Sterker nog, als je het artikel (u moet de papieren versie of digitale editie van vandaag even aanschaffen) leest krijg je al snel de indruk dat hij de officiële woordvoerder is van de gevallen 'zonnekoning'.
Zo was het niet Van Rey zelf, maar Puper die zijn leider verdedigde bij het recente integriteitscongres van de VVD. Van Reys eigen versie van Baghdad Bob legt uit:

"Jos en ik gaan al heel lang terug. Toen hij wethouder werd, heeft hij mij gevraagd om als vertrouwenspersoon op te treden. Juist om de integriteit te bewaren hield hij me op de hoogte van alle stappen die hij zette. Ik weet precies welke beslissingen hij heeft genomen en bij welke vergaderingen van het college van burgemeester en wethouders hij even weg was, omdat er werd gesproken over zaken waar hij eigen belangen bij had. Ik weet alles van Jos van Rey en ik steek mijn hand zo voor hem in het vuur".

Zo, zo. Mooi hoor. Heel indrukwekkend. Fantastisch, zo'n blinde loyaliteit aan je leider. Even later legt hi uit waarom hij het belachelijk vindt dat het OM Van Rey zo lastigvalt:

"Ik heb van het Openbaar Ministerie begrepen dat de beslissing misschien pas aan het eind van dit jaar valt. Dat kan je Jos toch niet aandoen? Die man wil verder. Elke dag raakt hij zwaarder beschadigd".

Triest inderdaad. Leave Van Rey alone!
Goed, het is dus duidelijk dat Puper Van Rey te vuur en te zwaard verdedigt. Zijn leider is een fan-tas-ti-sche man. Iedereen die dat in twijfel trekt is een ongelovige!
Als de interviewer hem vervolgens enkele vragen stelt over de verboden gesprekken die Van Rey voerde, antwoordt Puper heel laconiek:

"Dat soort gesprekken voeren politici overal aan de lopende band. Alsof de Tweede Kamerleden met de lijstjes van burgemeesterskandidaten niet weten wat voor mensen de vertrouwenscommissies zoeken. Kom op zeg".

Haha! Kom.Op.Zeg! Dat hoort er toch gewoon bij, dat soort verboden gesprekken? Het gaat om politiek en dus macht, dat spel móét je vuil spelen als je werkelijk wilt meetellen. Mensen die daarover klagen zijn hypocriet: de hele politiek werkt zo. Punt.
En dan het belangrijkste nieuws: Van Rey is, aldus Puper, na zijn vertrek uit de politiek gewoon op de oude voet doorgegaan. Hij heerst nog altijd - alleen nu van huis:

"Mensen en bedrijven weten Jos nou eenmaal te vinden met hun problemen en voorstellen. Hij spreekt die mensen en wij sluizen die informatie als VVD-fractie weer door naar het college van B&W. Dat zal sinds zijn aftreden nu al zo’n veertig keer zijn gegaan. Je houd Jos niet zo maar tegen".

Nee, je houdt ome Jos niet zomaar tegen. En als je dat wel probeert doet hij je gewoon een aanbod dat je niet kunt weigeren. Simpel toch? Zoals Puper concludeert:

"Jos is bij ons koning, keizer, admiraal".

Voeg daar godfather en dictator aan toe en het klopt helemaal.
Voor ik het vergeet: Puper zegt ook dat Van Rey hoe dan ook doorgaat. Als niet voor de VVD, dan wel voor zijn eigen partij (die hij dan nog moet opzetten).
Goed nieuws natuurlijk voor Roermond: de dictator weigert op te stappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten