Jos Verstappen dolblij dat Max volgend jaar weer voor Toro Rosso zal rijden

Geen categorienov 14 2015, 17:00
"Ik denk dat we blij mogen zijn dat Max volgend jaar ook bij Toro Rosso rijdt." Dat zegt Jos Verstappen over het nieuws dat Red Bull zich heeft ingeschreven voor het nieuwe seizoen van de Formule 1 met niet één (waar veel mensen bang voor waren), maar twee teams.

"Ik denk dat we in de nieuwe situatie hier het beste af zijn. Bovendien kan Max bij Toro Rosso nog veel leren en ervaring opdoen. Maar of ik opgelucht ben? Dit zag je wel een beetje aankomen. Nee, ik heb er geen slapeloze nachten van gehad."

Dat laatste is natuurlijk niet zo gek. Ten eerste was het vanaf dag één duidelijk dat Red Bull door wilde gaan met beide teams, en ten tweede is Max Verstappen bijzonder populair. Zelfs als Toro Rosso het voor gezien zou houden is de kans groot dat hij volgend jaar 'gewoon' in de Formule 1 zou rijden; hoewel dan wellicht bij Red Bull of een ander topteam. Gezien zijn grenzeloze ambitie en al even grenzeloze talent zou dat absoluut niet slecht zijn.
Maar toch. Op deze manier is Max 100% zeker van zijn zaak. Daar komt bij dat Max het komende seizoen kan gebruiken om nog meer ervaring op te doen en nog beter te worden. Het is allerminst een slecht scenario.
Overigens gaat het wat de Braziliaanse GP die dit weekend op de agenda staat betreft niet je van het. In de twee trainingen eindigde Verstappen op de achtste en veertiende plek, ook spinde hij. Zoals hij zelf al zegt moet er duidelijk nog het één en ander verbeteren aan de auto als hij zondag weer een top 10 resultaat wil neerzetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten