Journavist Ans Boersma doet huilie huilie: 'emotionele schade!'

Journavist Ans Boersma doet huilie huilie: 'emotionele schade!'

De Nederlandse journaliste Ans Boersma is boos op de Nederlandse Staat. Ze heeft een civielrechtelijke procedure aangespannen omdat zij van mening is dat het onterecht is dat het Openbaar Ministerie (OM) informatie over haar deelde met Turkije. Volgens haar is de staat verantwoordelijk voor emotionele en materiële schade die zij heeft geleden door haar uitzetting.

Dat is nog eens een mooie draai, want de informatie over haar persoon is haar eigen verantwoordelijkheid natuurlijk. Het kan niet zo zijn dat ze nu ineens wegloopt voor de verantwoordelijkheid voor haar daden en uitspraken. Toch doet ze het. Volgens Boersma staat haar 'leven op haar kop' sinds ze weer terug is in Nederland. De ex-vriend van Boersma zou lid zijn van de terroristische organisatie Jabhat Al Nusra.

De relatie is al een tijdje gelden, in 2015 ging het uit tussen de twee, maar de man wordt wel in verband gebracht met een lopend onderzoek naar terreur. Logisch dat de alarmbellen afgaan als je met extremisten scharrelt. Boersma zelf wordt ook verdacht van het plegen van strafbare feiten. Zo zou de activiste valsheid in geschrifte hebben gepleegd en haar ex-vriend hebben voorzien van valse papieren. Zelf zegt ze dat dit onzin is en dat ze onschuldig is.

Daar komt nu dus haar aanklacht richting de Nederlandse staat bij. Ze zou van plan zijn geweest om haar ex-man naar Nederland te halen via een toeristenvisum. Gelukkig liep het allemaal anders en mislukte die poging, want stel je voor als Boersma inderdaad een terrorist van Jabhat Al Nusra naar Nederland had gehaald, wat dan? Wat als hij inderdaad betrokken was en een terreuraanslag zou voorbereiden? Kunnen we dan ook Boersma aansprakelijk stellen voor materiële en emotionele schade?

Gelukkig mislukte die poging en is ze noodgedwongen thuis. Wellicht ook beter voor haar eigen veiligheid. Dat de zaak stinkt bevestigt ook haar werkgever het Financieel Dagblad, waarvoor zij werkte. Deze heeft de samenwerking beëindigd. Volgens het FD gingen ze niet over één nacht ijs, maar was Boersma niet in staat een waterdichte verklaring voor haar uitzetting te geven en hield zij informatie achter. Logisch dus dat het wantrouwen toeneemt en ze nu op zoek moet naar ander werk.

Maar in plaats van enige zelfreflectie gaat Boersma vol op het orgel en klaagt de Nederlandse staat aan. De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) schaatste ook een scheve schaats in dit verhaal. Zij vonden het 'onverantwoord' dat het OM informatie deelde met Turkije. Vrij bizar, want Boersma is toch echt zélf verantwoordelijk voor haar daden. relaties, uitspraken en levenswandel. Dat een externe entiteit informatie daarover deelt is haar eigen verantwoordelijkheid. Zij is immers degene die dergelijke informatiestromen achterlaat.

Binnenkort mogen we Boersma aanschouwen terwijl ze een 'huilie huilie' doet in de rechtszaal. Tenminste, als het zo ver komt.

Lees meer over:
Ans Boersma

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties