Joviale imam is lekker op dreef: Oh Allah, vernietig de Joden, Amerika, Rusland en nog vele anderen!

Joviale imam is lekker op dreef: Oh Allah, vernietig de Joden, Amerika, Rusland en nog vele anderen!

Zie hier de vriendelijkste imam van het Midden-Oosten: sheikh Ahmad Mana'i, die iedereen, behalve een hele waslijst aan mensen, het allerbeste toewenst.

Kom jij uit Europa, Amerika, Rusland, Israël, Iran of het Vaticaan, of ben je een houthi of alewiet? Helaas, dan zijn de beste wensen van deze imam niet aan jou gericht. In tegendeel: hij heeft tot God gebeden om jou, tezamen met de anderen in deze lijst, van de aardbodem weg te vagen. Is dat niet vriendelijk?

Hij uitte deze wens tijdens een bijeenkomst om de komst van het offerfeest te vieren. Dat feest hoort in het teken te staan van verzoening, verbroedering en medelijden met de armen, maar geen van dit kwam terug in de speech van deze haatimam. Nee, hij sprak juist precies het tegenovergestelde uit. De enige mensen die hij zielig vond waren de mensen die zich 'Palestijnen' noemen, en die bruut zouden worden onderdrukt door de "plunderende joden". Het tegendeel is uiteraard waar: waar Israël de Palestijnen al duizend maal de kans heeft geboden om iets voor zichzelf op te bouwen, hebben hun leiders elke kans en elke cent aan ontwikkelingshulp gestoken in het bouwen van raketten uit lantaarnpalen, in de hoop dat ze er ooit een Israëlische hond of kat mee raken. Nee, de enigen die verantwoordelijk zijn voor het lijden van het Palestijnse 'volk' zijn hun eigen leiders, die liever zien dat Israëlische kinderen gedood worden dan dat hun eigen kroost overleeft.

De enige verbroedering die ik in deze speech aantref is die van (een waslijst aan) gemeenschappelijke vijanden. Of, in één woord: haat. Helaas is dat precies waar 99% van het Midden-Oosten mee opgroeit. En ergens is dat logisch: als je vooruitgang zo erg dwarsboomt en daarom geen enkele gemeenschappelijke roem te vieren hebt, dan moet je maar op zoek naar een andere manier om je één te voelen, en helaas gaat dat volgens het principe "de vijand van mijn vijand is mijn vriend". Toch heb ik nog ergens hoop dat er ooit een echte beweging zal opstaan die de Islam zal moderniseren. Daarvoor moeten niet zozeer de beginselen van dit geloof veranderen, maar vooral de interpretatie en acceptatie ervan: sommige elementen, zoals de Sharia, moeten simpelweg verworpen worden. Maar waarschijnlijk is mijn hoop gewoon naïef.

Lees meer over:
Jordanië Imam

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties