Angela 'wir schaffen dass' Merkel gaat stoppen!

Geen categorieokt 29 2018, 13:00
Partijbonzen van de partij CDU laten weten dat Angela Merkel bereid is zich niet langer verkiesbaar te stellen en haar positie als primus inter pares op te geven. Hoera! Maar misschien te vroeg gejuicht want een officiële verklaring vanuit het politbureau van Merkel ontbreekt nog. Toch biedt dit gerucht enige hoop op een einde aan het tijdperk Merkel, want de DDR-dame is ondertussen populairder onder vreemdelingen dan onder haar eigen bevolking. Onder haar auspiciën werd een belangrijke boodschap via de internationale pers de wereld rondgebazuind. Op een cruciaal moment in de tijd nam zij de verantwoording en zei: "Wir schaffen das". De rest is geschiedenis.
Met haar uitspraak veranderde Merkel het leven van duizenden Duitsers voorgoed en was zij verantwoordelijk voor de situaties ontstaan door het toelaten van meer dan een miljoen migranten sinds 2015 en de omvang sinds dat jaar blijft groeien. Deze situaties lopen uiteen van antisemitische incidenten, moord en doodslag en politieke polarisering tussen zij die dit geheel wilden voorkomen en zij die hiervoor openstaan. Merkel ontzei de inwoners van het land het recht om zelf te bepalen met wie zij hun dorpen delen en drong hen het wereldbeeld van de 'inclusive society' op. Uiteraard een idealistisch beeld uit de koker van de Verenigde Naties.
Ondanks dat Merkel nu beseft dat ze grote fouten heeft gemaakt wil ze wel Bondskanselier blijven om Duitsland nog verder de grond in te trappen. Want dat is waar deze dame mee bezig is.Dat Merkel weg moet wist iedereen al langer. De houdbaarheidsdatum van het merk Merkel, die sinds het jaar 2000 de Duitse politiek domineert, is lang geleden gepasseerd. Om belangrijke politieke constructen als immigratie en de Europese Unie levend te houden moet het CDU wel een weerwoord bieden aan het opstormende Alternative für Deutschland (AfD). En aangezien Angela Merkel het gezicht, het symbool en de representatie van dat alles is moet zij het veld ruimen.
De vraag is echter of een nieuw gezicht de partij kan redden van de ondergang, want daarvoor is het vertrouwen wel ernstig geschaad. Ik zie het niet gebeuren dat kiezers van de AfD gaan overstappen naar CDU/CSU bij de komende verkiezingen, tenzij het vertrouwen wordt teruggewonnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten