Juncker wil socialist op Economie

Juncker wil socialist op Economie

Dijsselbloem?

Een sociaal-democraat moet de nieuwe eurocommissaris worden voor economische en monetaire zaken en de euro. Dat heeft Jean-Claude Juncker, die op 16 juli hoogstwaarschijnlijk door het Europees parlement zal worden benoemd tot voorzitter van de Europese Commissie.

Tot voor kort werd die positie bekleed door de 'liberaal' Olli Rehn, de begrotingswaakhond, die naar het EP vertrokken is na de verkiezingen in mei.

Het lag er natuurlijk duimendik bovenop dat Juncker met deze uitspraak zou komen. Immers, door de steun van de sociaal-democraten in het parlement weet hij zich verzekerd van zijn benoeming tot voorzitter van de Europese Commissie. Voor wat, hoort wat natuurlijk.

Naast Dijsselbloem zou ook de Franse minister van Financiën, Pierre Moscovici in beeld zijn. De man die destijds in slaap viel tijdens de onderhandelingen over de 'redding' van Cyprus. Een uitstekende kandidaat dus. *sarc mode off*

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties