'Kaas is racistisch!' Geschifte Extinction Rebellion-activiste eist verbod op niet-plantaardig voedsel op scholen

'Kaas is racistisch!' Geschifte Extinction Rebellion-activiste eist verbod op niet-plantaardig voedsel op scholen

Actievoerders van ‘Extinction rebellion’ demonstreren op het plein voor de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard/TCE Media.

Zuivelproducten geven aan kinderen op school is volgens een activiste van het totaal doorgeslagen Extinction Rebellion hartstikke "racistisch." Ze heeft dan ook een petitie opgezet om dat "racistische" gedrag te beëindigen. Op het moment van schrijven is die gestoorde petitie door honderden mensen getekend.

Dat Extinction Rebellion een knettergekke organisatie was wisten we al langer, maar de Britse activiste Alison Palmer maakt het nu wel héél bont. Deze mevrouw sprak onlangs namelijk de gemeenteraad van Brighton and Hove City toe... en vertelde de raadsleden dat het heel storend is voor mensen zoals zij dat er zuivelproducten verkrijgbaar zijn op school. Dat is namelijk hartstikke racistisch.

[caption id="attachment_270935" align="aligncenter" width="782"] Alison Palmer van Extinction Rebellion. Bron: Sussex Live.[/caption]

'Kaas is racistisch!' Geschifte Extinction Rebellion-activiste eist verbod op niet-plantaardig voedsel op scholen
Alison Palmer van Extinction Rebellion. Bron: Sussex Live.

"Je zou kunnen stellen dat er een racistisch element zit aan het serveren van zuivelproducten, omdat 65 procent van de wereldbevolking lactose-intolerant is, waarvan een groot deel uit de BAME-gemeenschap (Black, Asian, Minority Ethnic) komt," aldus deze doorgedraaide mafketel. "Heel veel ouders steunen dit. Wat willen kinderen? Ze willen actie. En ze willen het nú."

De petitie verzoekt de gemeenteraad om twee dagen op te voeren waarop er alleen plantaardig voedsel wordt uitgedeeld. En op het moment dat de pandemie voorbij is zou het helemaal plantaardig moeten zijn, elke dag. Want stel je voor dat een zwart kindje geconfronteerd wordt met kaas. Of melk. Het arme kind kan daar natuurlijk echt niet mee omgaan. Niet alleen zijn dat zuivelproducten, maar ze zijn nog wit (of in het geval van kaas geel) ook!

Maar het racisme-argument is niet de enige reden waarom Extinction Rebellion wil dat ieder kind gedwongen veganist wordt. In de petitie wordt ook een hoogleraar geciteerd die gezegd zou hebben dat de veehouderij en de visindustrie leidende rollen spelen in de ontbossing, dode zones in oceanen, watervervuiling, vermindering van biodiversiteit en zelfs van het uitsterven van diersoorten. Door volledig over te gaan op plantaardig voedsel redden we dus de aarde, en specifiek planten! Wat? Wacht even...

En oh, kijk! Ze hebben nu nóg een argument bedacht. "En dat is niet alles. Intensieve veehouderij vormt een significante bedreiging voor de ontwikkeling van nieuwe pandemieën en voor de opbouw van verdere antibacteriële resistentie." Met andere woorden, de veehouderij en de visindustrie moeten kapotdood omdat we anders corona 2.0 krijgen!

Het moge duidelijk zijn dat het deze lieden puur en alleen om één ding gaat: ze hebben 'de natuur' of 'de aarde' tot religie verheven. In deze nieuwe religie is 'de aarde' heilig, en is de mensheid de duivel. Het gevolg? Dit soort totaal geschifte ideeën.

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Ik zou zeggen tegen actievoerders van organisaties als Extinction Rebellion: laat onze kinderen - en die van de Britten - met rust! Als jullie als een stel konijnen willen leven, soit. Maar dring het niet op aan de rest van de mensheid!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties