Kabinet gaat voor 'gerichtere' coronabestrijding: verantwoordelijkheid wordt doorgeschoven naar regio's

Kabinet gaat voor 'gerichtere' coronabestrijding: verantwoordelijkheid wordt doorgeschoven naar regio's

'Weg met Femke'-petitie logo via https://ontslafemke.petities.nl/

Verpleeghuizen en zorgcentra lijken tot dusver een besmetting te hebben kunnen voorkomen. En om dat zo te houden, zullen juist in die centra méér tests plaats gaan vinden. Maar dit betekent volgens Hugo de Jonge niet dat de "andere" groep in de samenleving (de jongeren) meer de ruimte zal krijgen. Er verandert wat dat betreft dus vrij weinig.

Het is overigens nog maar de vraag of de huidige coronacijfers correct zijn. Mensen die in hun woning overlijden, worden zelden getest op corona als mogelijke oorzaak. Ziekenhuizen en het RIVM zien alleen positief geteste patiënten die zijn komen te overlijden, als 'coronadoden'. Senioren die door corona verzwakt waren en de hittegolf er niet bij konden hebben, werden gerekend tot de sterfte als gevolg van de hittegolf.

Maar goed, verder met de persconferentie: De Jonge probeert ook, koste wat het kost, de druk op de GGD's te doen laten afnemen. Hij hamert er wederom op dat er alleen moet worden getest bij klachten. En aan de ene kant snap ik hem wel, maar aan de andere kant begrijp ik de mensen die geen klachten hebben ook wel. Het stempeltje 'negatief getest' maakt je toch 'veilig' in de ogen van je sociale kring, ook al kan de persoon dan een dag later alsnog besmet zijn geraakt. Ik denk dan ook niet dat het aantal personen dat zich wil laten testen snel af zal nemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties