Kabinet komt met "briljant plan" omtrent immigratiebeleid

Kabinet komt met "briljant plan" omtrent immigratiebeleid

Eindelijk, we gaan iets merken van het kabinet omtrent het immigratiebeleid. Na 208 dagen komt het kabinet met een 'terugduwplan' voor asielzoekers. Ja, u leest het goed; een terugduwplan. Niet dat we het niet gewend zijn maar VVD, CDA, D66 en CU stellen teleur. Dit plan moet ervoor zorgen dat het minder aantrekkelijk wordt voor asielzoekers om naar Nederland te komen.

Op dit moment is er een afspraak tussen Europese landen om 'solidair' asielzoekers op te vangen en hierin een eerlijke verdeling te maken. Heel vaak lijkt dit niet te werken, omdat bepaalde Europese landen bijna geen asielzoekers willen opvangen, zoals Hongarije en Polen en andere Europese landen weer veel asielzoekers opvangen, zoals Duitsland en Nederland. Hierdoor zijn asielzoekers ook niet verplicht om in het eerste land van aankomst asiel aan te vragen en reizen door naar de aantrekkelijke landen zoals Zweden en Nederland. Met het 'terugduwplan' moeten doorgereisde asielzoekers dus weer terug en dit moet het minder aantrekkelijk maken voor asielzoekers om naar Nederland te komen, aldus VVD staatssecretaris van Asiel en Migratie Mark Harbers.

De Nederlandse overheid heeft er geen rekening mee gehouden dat dit asielzoekers wellicht niet ontmoedigt en ze gewoon rechtstreeks naar Nederland gaan. Dan kunnen zij alsnog asiel aanvragen en heeft dit 'terugduwplan' helemaal geen effect. Het is water naar zee dragen. VluchtelingenWerk Nederland noemt dit plan van Harbers spierballentaal. Maar VluchtelingenWerk Nederland hoeft zich geen zorgen te maken; het is slechts hoe we het gewend zijn van de VVD: het verkopen van gebakken lucht en wanstaltige daden omhult met dure woorden en ogenschijnlijke 'briljante plannen'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties