shutterstock 1765761338

Kabinet trekt 11 miljard euro uit voor nieuw noodpakket, maar overheid gaat wel weer belasting innen

Geen categorieaug 28 2020, 18:00
De overheidsmachine gaat weer 'aan'. De effecten van de economische crisis, door de gevolgen van corona, worden merkbaar. Het kabinet probeert de gezonde bedrijven te redden. En nog wat mee te pakken van de bedrijven die het sowieso niet meer gaan redden. Daar komt het in dit AD-artikel volgens mij op neer.
Achterstallige en uitgestelde belastingen moeten binnen twee jaar worden terugbetaald. Wie denkt dat niet te kunnen redden, kan nog tot 1 oktober (van dit jaar) uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Daar zullen harde beslissingen moeten worden genomen, maar het biedt ook kans voor een enorme image-boost voor de Belastingdienst!
Bedrijven die net iets meer tijd nodig hebben dan die twee jaar, zullen heel vriendelijk behandeld worden denk ik. Als die overeind blijven is dat voor de Belastingdienst op de lange termijn gunstiger, dan wanneer zo'n bedrijf omvalt omdat het twee jaar en vier maanden nodig had om alles terug te kunnen betalen.
Maar goed, je hebt hele strikte, en hele zachtaardige, werknemers bij de Belastingdienst. En die moeten zich nu van hun welwillende, maar vooral menselijke, kant laten zien. Moet lukken. En het zal vast ook een paar humoristische telefoongesprekken opleveren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten