Kabinet wil maximum op huurverhoging, wet al in de maak

Kabinet wil maximum op huurverhoging, wet al in de maak

Kajsa Ollongren op een meeting in juli 2019. Bron: fotografiekb / Shutterstock.com.

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken moest weer even een goede beurt maken bij de bevolking. Want direct na terugkeer weer alarm beginnen te slaan over Russische beïnvloeding, was niet zo'n beste . En al helemaal omdat de bewijsvoering nogal gebrekkig was, die kwam niet verder dan 'dat zegt de AIVD' (Rusland mocht het bewijs trouwens niet zien).

Hè, vervelend, gaat het wéér daar over. Terwijl D66-minister Ollongren nu eindelijk eens 'iets leuks' doet voor het volk: de vrije sector aan banden leggen. Flink veel investeren in de vrije sector voor een lekker rendement? BAM! Straks nog slechts 2,5 procent huurverhoging toegestaan. Is dat even zuur als de kosten straks harder stijgen dan de toegestane verhoging!

Voor huurders is het goed nieuws. Investeerders die zich rijk rekenden, komen er bekaaid vanaf. Maar ja, die hebben toch genoeg geld dus is het voor deze liberale D66-minister geen enkele probleem om als overheid zijnde nog verder in de 'vrije markt' in te grijpen. Want laten we eerlijk zijn, het is toch al een dikke bende. Grotendeels veroorzaakt (en verergerd) door de overheid zelf, trouwens. Ben benieuwd hoe men hierop gaat reageren, want men investeert natuurlijk niet in panden die maar maximaal 2,5 procent meer per jaar op mogen gaan leveren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer