Kamer stemt over motie Baudet die schadeloosstelling aardbevingen Groningen eist vóór 1 juli

Kamer stemt over motie Baudet die schadeloosstelling aardbevingen Groningen eist vóór 1 juli

Wat stemt de Tweede Kamer?

In het parlement en de media wordt er al lange tijd gesproken over de aardbevingen in Groningen. Die worden veroorzaakt door gasboringen. Nou is het nodig om dat gas uit de grond te halen -- helaas jongens, we zullen toch echt zoveel mogelijk van onszelf afhankelijk moeten zijn voor onze energie en dus niet van het buitenland -- maar het zou wel logisch zijn dat slachtoffers van de aardbevingen schadeloos gesteld worden. Helaas gebeurt dat niet. Officieel wordt er aan 'gewerkt,' maar in de praktijk staan Groningers alleen.

Alle volksvertegenwoordigers van alle partijen zeggen dat vreselijk te vinden. Ja, ja, ze staan pal achter Groningen.

Nou, vandaag mogen ze dat bewijzen. Thierry Baudet heeft namelijk een motie ingediend waarin hij een ultimatum stelt "aan minister Wiebes om te garanderen dat alle vastgestelde schade van de aardbevingen in Groningen voor 1 juli 2018 is overgemaakt aan de slachtoffers."

De Tweede Kamer stemt vandaag over deze motie. Nu gaan we dus zien welke partijen het menen als ze zeggen dat ze Groningers willen helpen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer