Kamerleden zien helemaal niks in plan van Trump: 'Dit is alles behalve neutraal! Laat staan dat het vrede brengt!

Kamerleden zien helemaal niks in plan van Trump: 'Dit is alles behalve neutraal! Laat staan dat het vrede brengt!

Theo Hiddema spreekt in de Tweede Kamer. © De Dagelijkse Standaard.

Met veel bombarie bracht Donald Trump gisteren eindelijk 'deal of the century' ten tafel. De meningen verschillen nogal over het plan, sommige zien dit als een goed openingsbod om het gesprek tussen beide partijen te starten. Andere zijn er van overtuigd dat Trump vrede zal brengen. De linkse oppositie in Nederland ziet dit plan als een gruwel, en verwacht er helemaal niks van!

?ref_src=twsrc%5Etfw

Palestijnen- en Hamasknuffelaar Sadet Karabulut ziet helemaal niks in het plan. Ze spreekt schande en vreest dat dit plan het einde zou zijn van een mogelijk tweestatenoplossing. Ze eist dat het kabinet nu eindelijk Palestina gaat erkennen. Leuke Tweet voor de bühne, maar veel verschil gaat het niet maken als Nederland Palestina ineens zou erkennen.

Ook de PvdA vindt dit plan 'illegaal' en 'provocerend', maar ja had iemand wat anders verwacht? Als Trump A voorstelt, dan roept Europees-Links B - dat hebben ze braaf overgenomen van de Democraten.

Ook de VVD ziet niet veel heil in het plan van Trump, zij zien dit eerder als een openingsbod dan dat het een vredesplan is.

?ref_src=twsrc%5Etfw

We zullen het de komende weken zien of alle partijen - en met name de Palestijnse Autoriteit en Israël - bereid zijn om met elkaar aan tafel te gaan. Laten we hopen dat er ditmaal niemand weg loopt en er eindelijk een 'oplossing' komt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties