Kan Steven Kruijswijk ophouden met janken?

Kan Steven Kruijswijk ophouden met janken?

"Ik schiet niks op met excuses en de wielersport ook niet."

De organisatie van de Vuelta, de ronde van Spanje, maar onlangs een grote fout door niet aan te geven dat er paaltjes op de weg stonden. Het gevolg: twee wielrenners gingen keihard onderuit. Eén van hen was Steven Kruijswijk, de renner van Lotto-Jumbo waar mensen van tevoren toch best veel van verwacht hadden.

Kruijswijk einde met een gebroken linkersleutelbeen en enkele gekneusde ribben. Zijn Vuelta zit er nu dus op. En dat alles met dank aan een behoorlijke fout van de organisatie.

Dat is vervelend, maar Kruijswijk doet nu net alsof hij meedeed om de eindoverwinning:

"Ik ben blij dat ze de fout erkennen, maar met excuses schiet ik zelf niks op. En de wielersport ook niet."

In de eerste dagen van de Vuelta bleek hij al veel te zwak te zijn; hij werd onmiddellijk op grote afstand gereden door renners die er wél toe doen. Als hij niet gevallen was had niemand het verder gemerkt dat Kruijswijk meedeed.

En dat ligt toch echt helemaal aan hemzelf.

Daar komt bij dat Kruijswijk eerder dit jaar zelf in de Giro d'Italia viel, de ronde van Italië. Hij leidde toen in het klassement, maar verloor alles door eigen fouten. Toen hoorde je hem niet zeggen dat de 'wielrennerij' er niets aan had als hij zijn excuses zou aanbieden voor zijn gestuntel op de fiets.

Kruijswijk had alle recht van klagen als zijn klassement hierdoor verneukt was; als hij aan leiding ging, of in ieder geval in de top 3 stond, had je iets van begrip kunnen opbrengen voor zijn gezeur. Maar dat is allerminst zo. Hij heeft zelf gefaald omdat hij er ook voor zijn val niet toe deed.

Ophouden met janken dus Steven, en je gewoon concentreren op je herstel. Misschien dat je volgend jaar dan weer iets van relevant kunt zijn in een grote ronde.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties