Kantoor nieuwe voorzitter Eurogroep binnengevallen door politie

Geen categoriejan 28 2018, 20:00
Fraude.
De Portugese politie heeft een inval gedaan op het kantoor van Mario Centeno. Dat is dus de nieuwe voorzitter van de Eurogroep. Deze meneer werd de voorzitter van die groep nadat onze eigen Jeroen Dijsselbloem die functie gedwongen naast zich neerlegde.
Nu zit die Centeno dus al in de problemen. De reden? Het Portugese minister van Financiën wordt ervan verdacht dat het 't bestuur van Benfica, de voetbalclub, allerlei fiscale voordelen heeft gegeven. Elsevier legt uit:

Het ministerie van Financiën heeft toegezegd mee te zullen werken aan een onderzoek en openheid van zaken te geven aan de politie. Het ministerie wordt ervan verdacht het vastgoedbedrijf van de president van Benfica oneerlijke fiscale voordelen te hebben gegeven. Centeno, die aan het hoofd van het ministerie staat, ontkent zelf dat hij betrokken is bij deze belastingdeal.

Túúrlijk is hij er niet bij betrokken. Nee hoor, meneer is natuurlijk hartstikke eerlijk enzo. Dat hij "zijn hele leven fervent supporter van Benfica" is, is toeval.
Of niet natuurlijk. Zoals CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt stelt op Twitter is de inval "behoorlijk verontrustend":
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/957613746960125952
Maar ja, die Omtzigt is dan ook een relschopper he, zo iemand die overal problemen ziet, zeker als het de EU betreft. Dus daar hoeven we ons niets van aan te trekken. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten