Kantoor nieuwe voorzitter Eurogroep binnengevallen door politie

Kantoor nieuwe voorzitter Eurogroep binnengevallen door politie

Fraude.

De Portugese politie heeft een inval gedaan op het kantoor van Mario Centeno. Dat is dus de nieuwe voorzitter van de Eurogroep. Deze meneer werd de voorzitter van die groep nadat onze eigen Jeroen Dijsselbloem die functie gedwongen naast zich neerlegde.

Nu zit die Centeno dus al in de problemen. De reden? Het Portugese minister van Financiën wordt ervan verdacht dat het 't bestuur van Benfica, de voetbalclub, allerlei fiscale voordelen heeft gegeven. Elsevier legt uit:

Het ministerie van Financiën heeft toegezegd mee te zullen werken aan een onderzoek en openheid van zaken te geven aan de politie. Het ministerie wordt ervan verdacht het vastgoedbedrijf van de president van Benfica oneerlijke fiscale voordelen te hebben gegeven. Centeno, die aan het hoofd van het ministerie staat, ontkent zelf dat hij betrokken is bij deze belastingdeal.

Túúrlijk is hij er niet bij betrokken. Nee hoor, meneer is natuurlijk hartstikke eerlijk enzo. Dat hij "zijn hele leven fervent supporter van Benfica" is, is toeval.

Of niet natuurlijk. Zoals CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt stelt op Twitter is de inval "behoorlijk verontrustend":

Maar ja, die Omtzigt is dan ook een relschopper he, zo iemand die overal problemen ziet, zeker als het de EU betreft. Dus daar hoeven we ons niets van aan te trekken. Toch?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties