Kentekenschandaal groter dan gedacht

Geen categorieaug 07 2013, 12:44
Kentekens worden landelijk opgeslagen en daarna overhandigd aan de belastingdienst.
Het kentekenschandaal wordt met de week groter. Vorige week bleek al dat de belastingdienst alle kentekens krijgt doorgespeeld die geregistreerd worden bij parkeerplaatsen. Daar komt nu nog eens bij dat blijkt dat de politie er óók dapper aan meedoet.
De Landelijke Eenheid slaat namelijk alle  kentekens die het vastlegt met zogenoemde anpr-camera’s op in een centrale database. Deze actie blijkt deel uit te maken van een tot nu toe geheim convenant met de Belastingdienst.
Voorzitter Jacob Kohnstamm van het College Bescherming Persoonsgegevens (die ik eerder deze maand nog - terecht - bekritiseerde) zegt dat zoiets illegaal is. ""Het bewaren van kentekens van allerlei onschuldige mensen is in strijd met de wet. Die moeten direct worden verwijderd".
Haha. Meteen worden verwijderd. Natúúrlijk. Denkt meneer Kohnstamm nu werkelijk dat de staat dat soort informatie zomaar, vrijwillig vernietigd? Zonder het te gebruiken?
Natuurlijk niet! Het is immers zeer bruikbaar, zeker als je als staat je bevolking zo veel mogelijk wilt uitmelken.
Het mooiste aspect aan dit verhaal? Eerder werd bekend dat 'het fotograferen van kentekens flink is opgeschroefd dit jaar'. Nu weten we dus waarom: de Belastingdienst gebruikt de informatie om te achterhalen of er nog wat geld weg valt te halen bij u en mij.
Dit betekent dus dat iedere automobilist automatisch als crimineel wordt gezien. Er is geen enkele reden om mensen te verdenken, er is geen aanleiding, niks. 
We hebben het er vaak over dat, als we niet snel ingrijipen, we uiteindelijk opgescheept zullen zitten met een Big Brotherachtige samenleving. Slecht nieuws: we zijn al lang zo ver. Onze gesprekken worden afgeluisterd en opgenomen, alles dat we online doen wordt opgeslagen door ofwel onze eigen, dan wel door buitenlandse geheime diensten, en kentekens worden gebruikt om uit te vogelen of u de staat nog geld 'verschuldigd' bent.
Nee, het is niet zo overduidelijk dictatoriaal en geweldadig als de samenleving beschreven door George Orwell in zijn bekenste boek, maar het fundament voor een dergelijke samenleving ligt er wel degelijk.
Sterker nog, gezien het karakter van 'de Nederlander' en onze politieke klasse, betwijfel ik ten zeerste dat er ooit zo'n bruut systeem zal zijn. Het zal - zoals nu het geval al is - rustiger, minder openlijk, en softer gebeuren, maar het netto-resultaat is hetzelfde: een almachtige staat en een samenleving waarin natuurrechten permanent verbannen zijn.
Welkom in Nederland anno 2013. De enige plek op aarde waar het volk dit soort dictatoriale praktijken door de vingers ziet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten