Kerst loopt uit op drama voor Nederlands-Canadees echtpaar

Geen categoriedec 16 2015, 20:10
De Canadese wordt vastgehouden op Schiphol omdat haar cursus Nederlands uitliep.
Wat gezellige feestdagen met de familie hadden moeten worden, loopt voor Stephanie en Ferdinand Don Griot uit op een regelrecht drama. Stephanie, uit Canada, is vorig jaar getrouwd met de Nederlandse Ferdinand. Inmiddels is het dolgelukkige stel al meer dan 500 dagen getrouwd, maar dat levert problemen op tijdens de kerstdagen, blijkt nu.
De reden? In september was Stephanie ook al in Nederland, voor een cursus Nederlands. Uiteindelijk liep het verblijf in Nederland uit, waardoor Stephanie langer in Nederland bleef dan eigenlijk het plan was. Schoonzus Isabel verzucht tegen de Telegraaf:

"Die cursus liep uit, buiten haar schuld, en ze wilde hem koste wat kost halen. Daardoor is ze twee weken later dan gepland teruggegaan naar Canada: 30 september. Er is blijkbaar een regel dat je dan negentig dagen moet wachten tot je weer terug mag komen"

Stephanie was niet op de hoogte van die regel, en boekte een vlucht om vandaag aan te komen op Schiphol. Ze had verwacht te worden verwelkomd door haar Nederlandse schoonfamilie, maar in plaats daarvan werd ze opgepakt en linea recta vastgezet. Stephanie gaat nu door een regelrechte hel, zeker nu het ernaar uitziet dat ze de kerst niet bij haar man en schoonfamilie zal doorbrengen, maar in haar eentje in Canada. Pas 30 december is ze weer welkom in ons land.
Stephanie en haar schoonfamilie zijn de wanhoop nabij. Het ziet ernaar uit dat ze voor het eerst in vier jaar tijd niet samen kerst zullen vieren. Stephanie wordt hoogstwaarschijnlijk morgen teruggestuurd naar Canada, en tot die tijd wordt ze door de Marechaussee vastgehouden op Schiphol.
De enige manier voor het jonge stel om toch samen te zijn met kerst, is als Ferdinand zijn vrouw opzoekt in Canada. Misschien is dat de oplossing? Anders zit er niets op dan te wachten tot Oud en Nieuw voor een samenzijn met de familie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten