Khadija Arib neemt touwtjes van PvdA-fractie in handen: 'Dat is het probleem, ze bemoeit zich met álles!'

Khadija Arib neemt touwtjes van PvdA-fractie in handen: 'Dat is het probleem, ze bemoeit zich met álles!'

Khadija Arib. © De Dagelijkse Standaard.

Sinds Khadija Arib de strijd om de voorzittershamer van de Tweede Kamer verloor, is ze weer 'gewoon' lid van de PvdA-fractie. Bij veel debatten is ze nog niet aanwezig geweest sinds ze haar positie aan Vera Bergkamp (D66) verloor, maar dat komt omdat ze achter de schermen bijzonder druk is in de Kamerfractie van haar partij.

Dat zegt onder meer haar fractiegenoot Henk Nijboer in het AD, die reageert op een vraag over waarom Arib nog geen portefeuille toebedeeld heeft gekregen: "Tja, dat is precies het probleem. Ze heeft geen portefeuille. Ze bemoeit zich met álles." Nijboer en zijn partijgenoten benadrukken dat Arib de vier nieuwe PvdA-parlementariërs coacht, en Kamermedewerkers merken op dat Arib al hun nota's en aantekeningen tot zich neemt.

PvdA'ers verwachten dat de partij haar in september van een eigen portefeuille zal voorzien. Zelf wil ze iets doen met democratie en de rechtsstaat, maar het zou in werkelijkheid ook iets heel anders worden, geven ze toe: "Ze kan alles krijgen wat ze wil."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties