Kijk! Dit is slachtoffer van Gorinchems kopschoptuig: 'Hij vroeg m'n naam, en sloeg me tegen m'n kaak'

Geen categorienov 22 2019, 8:00
Eindelijk hebben we meer dan slechts korzelig, doch gruwelijk, beeld van de Gorinchemse kansenparels die jonge jongens daar met een grote groep aftuigen in een park. Bij Beau zat de 15-jarige Sem, die ten prooi viel aan de hongerige geweldswolven.
[video width="1280" height="720" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2019/11/Slachtoffer-mishandelingen-Gorinchem-Hij-liep-op-me-af-en-g.mp4"][/video]
Heftige beelden, van de meedogenloze koptrappers die als grote groepen hyena's rond Gorinchem trekken. Op zoek naar weerloze slachtoffers om met z'n allen in elkaar te beuken. Het klinkt onwerkelijk, maar een filmpje dat eerder deze week viraal ging toont aan dat het meer is dan een zieke fantasie: het gebeurt echt. De video's zijn gefilmd met mobiele telefoons en laten qua kwaliteit nogal wat te wensen over. Toch zijn ze schokkend en gruwelijk.
En hoe bizar het allemaal is, was gisteren in haarfijn professioneel beeld ook te zien. Bij talkshow Beau, die voor één keer de concurrentie van Jeroen Pauw te slim af was en de meest actuele gast in de studio had zitten, namelijk de 15-jarige Sem en zijn moeder. Sem werd slachtoffer van deze achterlijke bende opgefokte migratieachtergrondiërs. Hij benadrukt dat hij de groep niets verkeerd had gedaan, en gewoon vanuit het niets aangevallen:

"De jongen die hem als eerste sloeg, kende hij niet. "Hij liep op me af en vroeg wie ik was, mijn naam. Hij gaf me gelijk een klap tegen mijn kaak", vertelde hij.

Sem weet zeker dat ze het op hem gemunt hadden, omdat zijn naam werd genoemd. Ook kende hij een paar jongens van de groep. Sem kreeg een paar rake klappen en sloeg van zich af. "Op den duur lieten ze me wel los en gingen ze gewoon door naar de volgende jongen", vertelt hij. Zijn moeder is geëmotioneerd. "Dit doet me pijn. Het is nu mijn zoon, maar er kunnen er wel meer volgen.""

Kortom: ziek geweld. Gewoon, voor de fun toegepast op willekeurige omstanders omdat ze niet ook een kansenparel zijn. Gelukkig hebben we dus beeldmateriaal. En kunnen we deze vechtmachines snel onder de rechter krijgen, met een beetje geluk. Hopelijk krijgt het OM het voor elkaar om deze agressieve lui te vervolgen onder het volwassenenstrafrecht. Want als jij zo stoer bent de halve jeugd van Gorinchem tot moes te slaan, moet je ook zo stoer zijn om je volledige straf te ondergaan, toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten