Kijk en smul! Johan Derksen veegt vloer aan met Klaver: 'Weet niet wat er speelt, heeft nog nooit een dag gewerkt!'

Kijk en smul! Johan Derksen veegt vloer aan met Klaver: 'Weet niet wat er speelt, heeft nog nooit een dag gewerkt!'

Johan Derksen ergert zich groen en geel aan Jesse Klaver. Bron: Schermafdruk Veronica Inside YouTube

Johan Derksen zat zich flink te ergeren tijdens het RTL-debat. Vooral GL-nitwit Jesse Klaver werd het mikpunt van zijn vlijmscherpe kritiek; Derksen ziet hem als iemand met nul inhoud die compleet wordt gestuurd door zijn campagneteam. De GroenLinkse messias zou totaal niet weten wat er speelt in de maatschappij, meent Derksen.

Zoals gewoonlijk hadden de mannen van Veronica Inside maandagavond geen goed woord over de tal van loze beloftes die politici maken. Het hielp dan ook niet dat het optreden van sommige politici ook nog eens belabberd slecht was bij het verkiezingsdebat van RTL op zondagavond.

Aan tafel bij het voetbalprogramma moest echter vooral GroenLinks-sierpaard Klaver het flink ontgelden. Johan Derksen zei onder meer het volgende:

"Daar word je toch helemaal gek van, van die Jesse Klaver. Klaver is 35 jaar, die heeft nog nooit gewerkt, hij is binnen de jongerenbeweging omhooggevallen: hij heeft een leuk koppie en is welbespraakt dus dus daar kunnen we wel wat mee. Een denktank erachter, die hem vertelt wat hij moet zeggen. Hij heeft nog nooit voor een baas gewerkt, hij weet niks over wat er in de maatschappij te koop is en gaat Nederland redden! Het is de wereld op z'n kop!"

Derksen pakte Klaver hard aan. De GL-leider heeft natuurlijk de mond vol over hoe Nederland zou moeten zijn; hoe iedereen maar die klimaatplannetjes moet accepteren en de identiteitspolitieke gekte van die partij moet omarmen. Maar ondertussen heeft Klaver geen flauw benul wat er nu echt speelt bij gemiddelde Nederlander.

De voormalige Voetbal International-hoofdredacteur heeft zeker een punt. Onlangs zat Klaver bij Buitenhof zat ook al feitvrij te neuzelen over duurzame hervormingen en een Green New Deal. Nederland zou honderden miljarden méér moeten investeren om klimaatneutraal te worden, orakelde de GroenLinks-voorman. Verbijsterend! Want ondertussen zijn de meeste mensen op dit moment meer bezig met financieel overleven. De coronacrisis heeft veel Nederlanders hard geraakt, maar Klaver ziet dit echter als een gouden kans op massale investeringen in duurzame sector.

Kortom: de afstand tussen Jesse Klaver en werkend Nederland kan haast niet groter zijn op dit moment. Werkend Nederland probeert te overleven en Klaver heeft het al over een miljardenuitgave aan het klimaat waar de meeste Nederlanders absoluut niet van zullen profiteren. Terecht dat Derksen zich groen en geel ergert aan deze klimaatsnotneus!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer