GroenLinks-drammer Klaver misbruikt coronacrisis om Green New Deal te promoten: ‘Dit helpt tegen pandemieën!’

GroenLinks-leider Jesse Klaver had vandaag de kans om vrijuit zijn Green New Deal plannen te promoten bij Buitenhof. Klaver is namelijk van mening dat het noodzakelijk is om honderden miljarden te investeren in het tegengaan van de klimaatverandering om zo toekomstige pandemieën te voorkomen. Klaver ruikt een gouden kans om zijn klimaatplannetjes te promoten. 

“We zien dat heel veel mensen de verbinding leggen tussen corona en de aanpak van klimaatverandering. Corona is uiteindelijk een zoönose. Dat is dus een ziekte die is overgesprongen van dier op mens. We weten dat als we klimaatverandering niet aanpakken, dat de risico’s op dit soort pandemieën alleen maar groter wordt. Dat vraagt om een hele effectieve aanpak. En daarom moet een eerstvolgend kabinet, dat zo snel mogelijk, wat mij betreft nog voor de zomer moet aantreden, die moet met een Green New Deal komen.”

Klaver zit natuurlijk weer vol met grootse praatjes, dat terwijl zijn partij op dit moment nauwelijks aan de tien zetels lijkt te komen. Toch lijkt het gedachtegoed van de Great Reset overal de realiteit te worden. Het coronafonds van de EU moet al voor een groot deel worden gebruikt voor duurzame investeringen. Veel politici en bestuurders zien in deze crisis een kans weggelegd voor een ‘groene toekomst’. Maar lieden zoals Klaver willen natuurlijk nog een stap verder gaan, gelukkig brokkelt ook de steun bij de achterban langzaam af.

Klaver lijkt gretig gebruik te maken van de coronacrisis om zijn klimaatplannen te slijten. Het lijkt hem meer te gaan om het klimaat dan om al die ondernemers die zwaar in de problemen zitten. Klaver probeert mensen angst aan te praten door in een lijn klimaatverandering aan pandemieën met elkaar te linken. Het is een slinkse manier om zo de klimaatplannetje van GL aan de man te brengen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. vvw

  slechts vol idioten knopen een klimaat verandering aan een covid pandemie

  1. Jack Flash

   Die babyface met zijn bolle koppie is vast voorstander van een klimaatlockdown.
   Misselijkmakende snotneus.

   1. hans-e-pans

    Als de hoeveelheid CO2 terugdrongen wordt met ongeveer de helft zoals de milieuwappers willen dan komt er zeker weten geen pandemie meer van welk soort virus dan ook.

    Want dan zal er geen leven meer mogelijk zijn op deze wereld zowel voor planten als dieren, dus dan is er niet eens een mogelijkheid voor een pandemie.

  2. Wally

   Jaja… de Messias heeft weer eens gesproken. Woont hij zelf al in een multiculturele wijk? Zitten zijn kinderen niet op een blanke school? Eet hij wel biologisch? Hij heeft toch geen auto he? Zitten er al ‘vluchtelingen’ in zijn huis? En zo ja, hoeveel procent van hen is ‘gekleurd’? Want jaja… jesse… ook jij bent ‘wit’ en dus ben je een…..
   precies, een racist! Dit gaat zo prachtig op hun lege hoofden terugkomen straks. Heerlijk. Dit soort vragen stel ik graag aan de linksche gutmensch. Die reacties zijn leuker dan welke komiek dan ook doe het ook! Drijf ze in elke hoek die je kunt vinden! ‘Heb jij al vluchtelingen in je huis’? Nee? Waarom niet? ‘Ben jij al van het gas af en heb je al een warmtepomp? Nee? Waarom niet? ‘Hoezo rij je in een auto’? ‘Je kinderen zitten toch wel op een multikultischool he’? ‘Leren ze al Arabisch’? Nee? Waarom niet? En ga zo maar door. Vinden ze echt niet leuk, heerlijk, dat gepiep om eronder uit te komen…. echt, geef uzelf een hoop plezier en doe dit vaak.

 2. Edjan

  De relatie tussen klimaat en corona is er volgens mij aan de haren bij gesleept. Ik zie eerder een relatie met overbevolking omdat steeds meer leefruimte van dieren wordt ingenomen door de mens die daardoor meer in contact komt met ziektekiemen van dieren. Maar overbevolking is erg lastig op te lossen.
  Groen Links is er alles aan gelegen om het land vol te plempen met windmolens. Daarvoor zullen ze alles aangrijpen.

  1. vvw

   je denkt toch niet echt dat covid uit de natuur komt hopelijk ?

   de overbevolking wordt opgelost met vaccinatie
   voorbeelden te over maar moet je niet bij de npo zoeken

   1 huis , 106 gevaccineerd , 25 overleden inmiddels , 70 nog ziek

 3. liefdevol rechts

  Dat is dus de volgende stap om het volk bang te houden, ik vroeg het mij al af, maar nu weten we het.
  Het klimaat zal blijven zorgen voor pandemieën, gelukkig hebben we Klaver, Jette, Rutte, Kaag en al die andere mafkegels van links om het ons duidelijk te maken.

 4. halo1

  Het lijkt me dat Klaver (on)behoorlijk wanhopig is dat de linkse zaak zo slecht aanslaat… ofschoon hij niet mag klagen want zijn wensen worden op de duur.. weliswaar door anderen ..vervuld.

  1. vvw

   rutte voert blind de agenda van klaver uit zoals we weten

   Na de verkiezingen is individueel vervoer en de forens aan de beurt bij de vvd. De forens zit straks in dezelfde rol als de hypotheek rente aftrek. Wordt keihard aangepakt , welterusten verder

 5. Duckday

  Wie op zulke personen zijn stem geeft is volledig de weg kwijt.

 6. Emma Louise

  Klaver maakt een duidelijk statement. De keuze voor een leefbare aarde is een politieke keuze. Een New Green Deal is daarbij een must. Terug naar het oude abnormaal waarin vervuiling en besmetting door virussen een blijvende dreiging vormen is een onverantwoorde keus. We moeten het roer omgooien en scherp aan de wind zeilen om te zorgen voor een blijvende gezonde leefomgeving.

  1. Franz Biberkopf

   Hear, hear!

  2. Edjan

   Emma, en wil je dat bereiken door nog 30, 40 x zoveel onrendabele, vervuilende, lelijke windmolens en biomassacentrales neer te zetten? En het elektriciteitsnet opnieuw aan te leggen maar dan zeker 10x zo zwaar als het huidige? En alle huizen uit te rusten met een warmtepomp die vergelijkbaar is aan 20 airco’s?
   Of wil je dat bereiken door het volk bij ieder virusje dat wat erger dan de griep is, op te hokken voor onbepaalde tijd en verplicht te vaccineren?

 7. JFU

  Geeft wel aan dat zijn verstand tot nul is gereduceerd….en hij had al zo weinig. Geldt trouwens voor al die linkse clubjes….wereld vreemd die lui.

 8. Heras

  Klaver: Goed voorbeeld doet goed volgen: villa verkopen en met gezin in een tinyhouse gaan wonen. Voortaan met openbaar vervoer naar het werk, en niet meer vliegen…O, alleen voor de bevolking?? ja nu snap ik het.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.