FVD Urk 48 1

MSM-krantje De Gelderlander verkondigt fake news over FVD-aanhangers: 'Opgepakt bij campagne-evenement!'

Geen categoriefeb 28 2021, 18:00
Volgens de lokale krant De Gelderlander (onderdeel van het DPG Media-kartel van o.a. het Algemeen Dagblad) zouden er tijdens een bijeenkomst van de Vrijheidskaravaan van Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie vandaag FVD'ers zijn gearresteerd in Nijmegen. Dat werd dan ook breed uitgemeten in de media, maar niets blijkt minder waar...
De Dagelijkse Standaard schreef deze ochtend al, nog voor het campagne-optreden van Baudet in Nijmegen, dat de politie hem in de gaten hield door twee mobiele camera's te plaatsen. Achteraf zouden deze politiecamera's wel eens een schat aan archiefmateriaal kunnen hebben opgeleverd, want ook de hardnekkige en gewelddadige extremisten van Antifa (zogenaamde fascistische 'antifascisten') bleken aanwezig te zijn.
Thierry Baudet was door op z'n zachtst gezegd not amused over:

"Feitelijk onjuiste berichten van journalisten die - net als het kartel zelf - doodsbang zijn voor de opmars van FVD. Twee flyeraars zijn GEWAARSCHUWD. Daarnaast is een onbekend aantal antifa opgepakt. Totaal anders dus dan ⁦De Gelderlander schrijft."

Het lokale krantje De Gelderlander schreef dat er maar liefst twee flyeraars namens het FVD waren bekeurd door de politie. In werkelijkheid ging het slechts om een milde waarschuwing.
In een reactie tegenover De Dagelijkse Standaard laat Baudet weten dat het de Antifa was die roet in het eten gooide. Om die reden moest de Vrijheidskaravaan van het FVD zelfs een uur eerder vertrekken dan van te voren was ingepland.
Het laat wel weer duidelijk zien hoe vooringenomen de mainstream media is, enkel en alleen om maar te scoren met een goed gelezen stukje. Daarbij worden feiten weggelaten en wordt de context.
Volgens de vicevoorzitter van FVD, Joris van den Oetelaar, die ook aanwezig was bij de Vrijheidskaravaan van het FVD in Nijmegen, heeft zijn partij met alle vrijwilligers gebeld om te vragen of ze in aanraking waren gekomen met de politie. Dat bleek echter niet het geval. Wel is de manifestatie van het FVD vroegtijdig stilgelegd omdat er een bepaalde dreiging vanuit links-extremisten zou zijn.
Deze poging van De Gelderlander om Forum voor Democratie in diskrediet te brengen is dus grandioos mislukt. Jammer joh!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten