Peilingen! Weinig verschuivingen, maar tot stilstand gekomen PVV herpakt zich en kruipt langzaam weer omhoog op de ladder!

Goed nieuws voor de PVV van Geert Wilders en zijn aanhangers: De partij weet zich in de meest recente peiling van Maurice de Hond weer te herpakken en stijgt met één zetel naar 24. De VVD moet een zetel inleveren en komt nu uit op 33.

Ook het CDA van schaatskampioen Wopke Hoekstra stijgt een zetel in de peilingen en staat nu op 19 zetels. De PvdA van Lilianne Ploumen doet het beduidend minder goed en zakt naar een historisch dramatische 12 zetels.

Nieuwkomers
Het Code Oranje van Richard de Mos staat sinds een week weer op een stabiele zetel, JA21 zou er eventueel een stuk of drie kunnen halen, mochten de peilingen van De Hond realiteit worden. Ook de Europese propagandapartij Volt staat inmiddels al een tijdje op één zetel.

Nog steeds zijn de verschuivingen van week tot week beperkt en dat is ook deze week nog zo. Maar toch zien we dat de VVD geleidelijk wat aan het wegzakken is. In drie maanden is de VVD gedaald van 36 zetels naar 33 zetels en wie weet dat deze trend de komende weken nog wel even door zal zetten.

RTL Verkiezingsdebat
“Het is gebruikelijk dat het RTL-debat het startpunt is van forse electorale bewegingen onder het electoraat in de laatste weken voor de verkiezingen”, aldus De Hond.

Het debat is dit jaar wel korter op de verkiezingen (ruim twee weken) dan in de voorgaande jaren. Het verkiezingsdebat van RTL is vanavond te volgen vanaf 21.10 uur op RTL4.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. driewerf

  Ik zou in ieder geval tijdens de verkiezingen graag buitenlandse waarnemers in de stem bureau’s zien .

  1. Dirty-Harry44

   NL zit vol met onrendabele buitenlanders. Wil je er nog meer?

   1. usb3.0

    Waarom zou 44 geen waarnemers toe willen laten, waarnemers is wat anders dan kansparels…

    1. Dirty-Harry44

     Omdat er genoeg capabele blanke nl-ers zijn.

     1. usb3.0

      Daar ben ik voor natuurlijk, maar om enig vorm van belangenverstrengeling (lees: fraude) te vermijden ben ik het met driewerf eens, sterker nog, ik vertrouw de verkiezingen niet dat doe ik al jaren niet, erger nog, er worden volledige groepen uitgesloten, dus enige vorm van objectieve cöntröle lijkt mij niet meer dat logisch…

     2. vvw

      het blijft verwonderlijk dat men nog steeds wil stemmen met een rood potlood wat uiteraard fraude gevoelig is.

      Stemmen op BSN is betrouwbaarder en de opkomst groter maar dan delft rutte het onderspit

     3. usb3.0

      “Stemmen op BSN is betrouwbaarder”

      Ik ben van mening dat stemmen op bsn nooit anoniem is, terwijl als men onafhankelijke “stemmentellers” kan inzetten dit beter is..

 2. Bolkestein

  Minder VVD ten gunste van meer PVV is altijd goed om Nederland een meer gewenste richting op te duwen.

 3. Spaanse_K0K

  Het Code Oranje van Richard de Mos staat sinds een week weer op een stabiele zetel, JA21 zou er eventueel drie kunnen halen, mochten de peilingen van De Hond realiteit worden.

  Het Code Oranje van Richard de Mos zou er eventueel een kunnen halen, mochten de peilingen van De Hond realiteit worden, JA21 staat op 3 stabiele zetels

  1. vvw

   Elke zetel die niet naar het partijkartel gaat is pure winst micro zwetscockje

 4. Barbera

  De rondrit van de Vrijheidskaravaan betaalt zich nog niet uit.🤡

  1. Dirty-Harry44

   Je eigen josti beweging op -5 en dan blij zijn als een ander niet scoort. Triestigheid ten top maar ja, friese boer hé.

  2. Fortiori

   Neen, @Barbera, zeker niet. De partij, aldus DDS, zoekt het volk op. Maar het volk loopt er niet warm voor. Het komt op voor een verzetje. “En zo staan we hier vandaag, letterlijk, te midden van de brokstukken van wat ooit de grootste en mooiste beschaving was die de wereld ooit heeft gekend. Een beschaving die alle uithoeken van de wereld bestreek. Maar net als al die andere landen van onze Boreale wereld worden we kapotgemaakt door de mensen die ons juist zouden moeten beschermen. We worden ondermijnd door onze universiteiten, onze journalisten, door de mensen die onze kunstsubsidies ontvangen, en die onze gebouwen ontwerpen. (deel van de speech van TB naar aanleiding van de provinciale verkiezingen) Ga daar maar eens aanstaan als staatsburger!!

  3. usb3.0

   Jawel barbapappa, juist wel de FvD staat immers op 100% winst…

   1. Brenda Welsh

    Raar eigenlijk, FvD heeft niets met “het volk” Dat is te gewoontjes.

    1. usb3.0

     d666-er brendaatje vraagt om een reactie?

    2. Dirty-Harry44

     Niet 1 politicus heeft wat met het volk.

  4. Cootje

   Wij wensen de niet volgers het mkb nog heel veel Corona plezier . De rekening van de vrijheidskaravaan komt later dit jaar en dan mogen ze hun verhaal vertellen en uithuilen bij de publieke omroepen levert weer van die heerlijke sensatie televisie op van ondernemers die het vertrouwen van Rutte zien beloond met hun pensioenen kwijt huis kwijt vrouw kwijt maar wel een ongelofelijk vertrouwen gehad in de VVDer Rutte

 5. Spaanse_K0K

  De helft van de mensen die op Forum voor Democratie (FvD) willen stemmen, denkt dat het coronavirus bewust is ontwikkeld om burgers wereldwijd te onderdrukken. 51 procent denkt dat corona een biologisch wapen is dat in een laboratorium is gefabriceerd.

  Maar opvallend is dat corona niet het belangrijkste onderwerp is voor FvD-kiezers. Immigratie en asiel zou volgens 38 procent van de FvD-achterban het thema van de verkiezingen moeten zijn.Gevolgd door de gezondheidszorg (31 procent) en bestrijding van het coronavirus (28 procent).

  Oeps.

  1. usb3.0

   100% van de coronafesjisten en vaccinatiedrammers vindt dat corona een pandemie is, dat de Pçr tests voldoet, en geloven echt dat er dagelijks duizenden “besmettingen” bijkomen, dat de britse variant in eerste instantie 80% besmettelijker zou en wat blijkt het werd bijgesteld naar 51% en uiteindelijk naar minder dan 20%
   spaanskokje is 1 van die 100%ters

   1. Brenda Welsh

    De FDA keurde het vaccin van de Leidse pharmaceut Janssen goed. Miljoenen Amerikanen kunnen worden ingeënt. Die Amerikanen weten wat goed voor ze is.

    1. vvw

     uiteraard , 106 gevaccineerden , 25 dood , 70 ziek

     fantastisch dat vaccineren

 6. Spaanse_K0K

  Thierry Baudet mocht gisteren bij Nieuwsuur zeggen met welke partijen hij graag een kabinet zou vormen.
  Thierry Baudet wil kabinet van FvD, SP, SGP en PVV

  SP links
  PVV sociaal links

  1. EvertB

   Haha, pretkabinet.

   Politicus Baudet droomt hardop. Het is hem gegund in deze corona-is-een-hoax era.

   Welja, SGP is een getuigenispartijtje dat nooit of te nimmer actief Gods Woord in een kabinet zal praktiseren. Humor!

   We kunnen vandaag wel als ‘nulstand’ beschouwen van verschuivingen in zetelaantallen: er komen immers snel verkiezingsdebatten aan en de spindoctors presenteren hun vondsten.

  2. halo1

   Met die partijen is hij er nog niet.. helaas kan hij dan nog niet om de VVD heen.. alleen een totale links-rechts-coalitie kan zonder de VVD.. zou interessant zijn… ook voor dit forum!

  3. Monty

   ”Thierry Baudet wil kabinet van FvD, SP, SGP en PVV”

   Dan moeten die partijen er wel een schep bovenop op doen om de benodigde 76 zetels te behalen.

   1. vvw

    je vergeet nog wat clubjes domme hangjas

    elke zetel minder naar het partijkartel is pure winst tról

    1. Brenda Welsh

     FvD en Code Oranje met gedoogsteun van de PvdA, Groen Links, D66, SP, CU, CDA en Krol !

   2. usb3.0

    De vraag is natuurlijk waren monty niet het beste met Nederland voor heeft?

    1. Monty

     Alsof FvD, SP, SGP en Wilders de enigen zijn die het beste met Nederland voor hebben.

     Wilders heeft trouwens ook nog Amerikaanse belangen.

     1. werikke

      zo dat heb je lekker gezegd dat zal iedereen leren hier jou serieus te nemen. whoehahahahah

     2. vvw

      laat die zielige tról maar gaan usb. Morgen zit hij weer op onze kosten bij zijn zielenknijper. Niet teveel pesten. Kost veel geld

     3. Monty

      @Werikke
      Denk je werkelijk dat Wilders zomaar duizenden dollars ontvangt zonder dat daar iets tegenover staat.

     4. vvw

      noem eens een wederdienst die je kan bedenken mafklapper

    2. Brenda Welsh

     De FDA keurde het vaccin van de Leidse pharmaceut Janssen goed. Miljoenen Amerikanen kunnen worden ingeënt. Die Amerikanen weten wat goed voor ze is.

 7. Cootje

  Het geloof van het beloof wat Rutte voorstaat in zijn Corona beleid werkt volgens de peilingen uitstekend , de achterban van Rutte het MKB is uitermate tevreden met zijn beleid . En een uitstekend beleid wat hun vertrouwen heeft moet je niet veranderen , nergens in de peilingen komt de onvrede naar boven in de media wel maar daar zitten dan waarschijnlijk de huilebalken. Ik vind nog een halfjaartje Rutte zijn beleid uitstekend voor zijn achterban waarschijnlijk moeten ze na de verkiezingen op hun / financiële/ blaren zitten maar daar hebben ze zelf voor gekozen ze krijgen wat ze verdienen , ik stem al 14 jaar op Wilders maar die geeft geen 35 miljard euro gratis weg aan een herstelfonds in Europa die is namelijk niet van die club , ik wens de Rutte aanhang nog veel Corona plezier

 8. usb3.0

  PVV en FvD in de lift

  1. Brenda Welsh

   Als die lift stil staat gebeurt er niets.

   1. werikke

    bijna een tegeltje waard . maar slaat natuurlijk nergens op maar leuk dat je iets plempt hier nu nog iets zinnigs dan is het compleet. ga ff nadenken wat en dan kom je terug met verstandige opmerking. hahaha

    1. vvw

     u vraagt het onmogelijke van wím

   2. usb3.0

    En een klok die stil staat heeft 2 x per dag gelijk..brendaatje

 9. Kleurloze Politiek

  Tuurlijk

 10. Wim Vreeswijk

  Persoonlijk denk ik dat het 17 maart a.s. uit zal draaien op een minderheidskabinet voor Rutte waarbij hij voor ieder kamervoorstel rond zal moeten gaan met de pet om zijn ideeën erdoor te krijgen……Wordt vervolgd.

 11. Drollevanger

  Als we een ander Nederland willen zullen we toch echt op de PVV, het FVD, de SGP en de SP moeten stemmen, op voorwaarde dat ze na de verkiezingen samen verder durven.(het zijn eigenlijk de enige nog overgebleven vaderlandlievende partijen die nog over zijn)
  Anders blijft het meer van hetzelfde. Dus dan nog meer windmolens ook in uw achtertuin, meer vervuilende hout en vuilnis tot vanuit Ierland opstokende, zogenaamde biocentrales, minder boeren zodat we ons graan moeten gaan invoeren bij Poetin(blijkbaar de beste vriend van Rutte). En jullie moeten natuurlijk allemaal netjes van het vlees en de vis af, en lopend naar je werk

 12. Drollevanger

  Zelfs als er met PVV,SP,SGP en het FVD geen 76 zetels kunnen woorden gehaald zullen er vast nog wel wat vaderlanlievende clubs zijn die hen aan een meerderheid willen helpen.
  We bestaan toch niet uit een land met enkel NSBers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.