Willem van Hanegem pakt "tegenstrijdig" coronakabinet aan: 'Jullie zijn de wappies!'

Willem van Hanegem pakt "tegenstrijdig" coronakabinet aan: 'Jullie zijn de wappies!'

Willem van Hanegem uit kritiek op het kabinet. Bron: Schermafdruk NOS

De legendarisch voetballer én ultieme criticaster Willem van Hanegem heeft een hekel aan de term 'wappies'. Mensen die niks op hebben met de tegenstrijdige coronaregels worden weggezet als 'wappies' terwijl Van Hanegem juist de blunderende bestuurders als 'wappies' ziet. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor al die tegenstrijdigheden.

Van Hanegem neemt zoals gewoonlijk geen blad voor de mond en pikt het niet dat een interviewer hem een 'wappie' noemt.

?ref_src=twsrc%5Etfw

"Die mensen die dus maar alles kunnen zeggen, waarvan je denkt 'hé, dat is zo tegenstrijdig als wat', dat zijn dan geen wappies. Dan heb ik het gevoel dat zij dan eerder de wappies zijn. Want ik luister niet meer naar die mensen."

Van Hanegem lijkt er helemaal klaar mee te zijn. En dat is niet gek, al geruim een jaar is Nederland de dupe van een inconsistent coronabeleid - een beleid dat vaak genoeg is uitgeblonken in fouten en blunders. Ondertussen wordt iedereen met een beetje kritiek op het huidige beleid al weggezet als een 'wappie'. Iets wat natuurlijk iedere discussie meteen doodslaat.

Ook in de Kamer worden critici, nota bene door koning coronablunderaar Hugo de Jonge, weggezet als een complotdenker terwijl De Jonge zelf verantwoordelijk is voor gigantische blunders en inconsistent beleid.

Ondertussen neemt de kritiek vanuit de samenleving op het coronabeleid met de dag toe. Zijn al deze mensen wappies? Of zijn dit gewoon terecht bezorgde burgers die vrezen voor de toekomst? Van Hanegem weet in ieder geval zeker wie de 'wappies' zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties