Filmpje! “Intimiderende” Hugo de Jonge snoert kritische Wybren van Haga de mond: ‘Nepnieuws!’

In wat niet anders beschreven kan worden dan een bijzonder harde clash tussen zorgminister Hugo de Jonge en FVD-Kamerlid Wybren van Haga begon de eerste zomaar door de vragen van de tweede heen te toeteren. De FVD’er had namelijk op- en aanmerkingen over de vaccins, en dan met name over bijwerkingen en de registratie daarvan. Het resulteerde in een enorme confrontatie waarbij De Jonge de vragen van Van Haga als “nepnieuws” bestempelde. Van Haga been uiteindelijk nijdig weg omdat, aldus het Kamerlid, het duidelijk”geen zin” had.

“Ja ik ben heel blij met het antwoord,” zei van Haga toen De Jonge een antwoord op een andere vraag die hieraan gerelateerd is had gegeven. “Want we moeten natuurlijk oppassen dat er niet allerlei paniek ontstaat, want er zijn een hele hoop vaccinaties die goed zijn. Maar er zijn toch een hoop verontrustende berichten. En ik noem er dan een aantal: het Sint Elisabeth Verpleeghuis in Amersfoort, Woonzorgcentrum De Meander in Zele, Verpleeghuis Liemerij in Zevenaar, Zorgcentrum Heelwijk in Heesch, ik heb een hele rits. U heeft waarschijnlijk ook al die gevallen gelezen. Daar wordt een verpleeghuis gevaccineerd en een week later heb je een coronauitbraak.”

“En mijn vraag was eigenlijk: Ja, als er zoveel van dat soort gevallen zijn dan, ja, toeval bestaat niet hè, dus kan het dan niet zo zijn dat de PCR-test positief uitslaat na zo’n vaccinatie en dat we daardoor dat zien. Dat er mensen overlijden is één ding, maar dit lijkt te toevallig, dus ik was benieuwd naar de verklaring en ik heb ook gevraagd aan de heer Van Delden of dat geregistreerd werd. Nou, dat werd gedeeltelijk wel, gedeeltelijk niet [gedaan], maar ik ben benieuwd naar uw antwoord.”

“Even heel precies, en ik zou echt heel graag met de heer Van Haga de afspraak willen maken om zo feitelijk mogelijk en zo precies mogelijk hierover te zijn, want je komt van alles tegen op social media en met name dit type verbanden worden heel snel gelegd. En dat kan heel giftig zijn. Want als in het hoofd van mensen gaat ontstaan dat vaccinaties gevaarlijk zouden zijn, dat je daar ernstige bijwerkingen door zou kunnen krijgen, mogelijk zelfs door zou kunnen krijgen. Als dat het verhaal wordt kan dat iets doen met de vaccinatiebereidheid. De vaccinatiebereidheid is gelukkig heel groot,” reageerde De Jonge daarop: “We hebben Koreaanse cijfers. Nou, de onderzoeken een paar maanden geleden wezen echt anders uit, inmiddels hele hoge vaccinatiebereidheid. En die vaccinatiebereidheid, die gaat ons uit de crisis helpen. En die moeten we hoog zien te houden, dus laten we zo feitelijk mogelijk zijn. Dat moet echt de afspraak zijn.”

“Dan over Lareb,” waar de bijwerkingen en zulks worden bijgehouden,” ging De Jonge verder. “Even heel precies over Lareb. Lareb heeft als taak om alle meldingen te onderzoeken en alle meldingen te analyseren, en vervolgens daar in alle transparantie over te berichten. Als er een verpleeghuis is, alle verpleeghuizen worden tegelijkertijd ongeveer gevaccineerd. Als er een verpleeghuis is waar de ene week vaccinatie is geweest en de volgende week een uitbraak, is dat in zoverre helemaal volgens het patroon wat je ook verwacht, namelijk gegeven de stand van de epidemie vinden er gewoon veel besmettingen plaats in verpleeghuizen. Mensen een week nadat ze gevaccineerd zijn, zijn natuurlijk nog niet volledig beschermd. Dus ja, dat virus kan daar inderdaad nog huishouden.”

Wat nou het gekke is, ik dacht dat we al die maatregelen nu nemen – de lockdown, de avondklok, etc. etc. – om de ouderen in verpleeghuizen te beschermen. Maar nu zegt De Jonge heel blij dat het virus op ongekende schaal huishoudt in verpleeghuizen, en dat de situatie daar zo besmettelijk is dat mensen zelfs na een eerste vaccindosis nog besmet raken.

Afijn, De Jonge ging verder. “Dus een verhaal: ja, maar ik denk dat die besmetting komt, en dat die ziekte komt, omdat er gevaccineerd is, is buitengewoon gevaarlijk en ook gewoon onwaar. Dus wat we moeten doen is alle bijwerkingen melden bij Lareb, vervolgens Lareb dat laten onderzoeken, en daarover in alle onafhankelijkheid en alle transparantie over laten rapporteren. Nou, en dan zijn er dus bijwerkingen gemeld en die bijwerking bestaat uit spierpijn en uit hoofdpijn en uit je niet lekker voelen en uit vermoeidheid en pijn bij de prikplek en zo. Allemaal huis- tuin- en keukenklachtjes die volstrekt overeenkomen ook met de bijwerkingen, zoals die ook gemeld waren in het klinisch onderzoek. Dus daar is niks geks aan de hand en als dat wel zo is, is het Larebs taak om dat aan ons te melden. En dat is het punt waarop ik de Kamer informeer. En laten we nou niet paniek gaan zitten zaaien, terwijl dat echt niet nodig is en zelfs ondermijnend zou kunnen zijn voor de volksgezondheid.”

“Nou ja, ik zaai helemaal geen paniek,” reageerde Van Haga daarop, “en het is voor het vertrouwen in de overheid en voor het vertrouwen in dit proces uitermate belangrijk dat er geen bias is naar één of andere kant. Dus als er dit soort uitbraken zijn en die zijn consequent een week of twee weken nadat er gevaccineerd is, dan is dat goed om dat te onderzoeken en dat is juist ontzettend belangrijk. Ook in uw belang om daar transparant over te zijn.”

“En daarom was mijn vraag ook, ‘Nou is het dan zo dat het goed onderzocht wordt? Wordt het goed geregistreerd? En is het zo dat als daar iemand overlijdt, dat er dan goed gekeken wordt, is die overleden aan de vaccinatie of is er onderliggend lijden?’ En nou is mij ter ore gekomen dat dan altijd wordt gezegd: ‘Nee, dat onderliggende lijden prevaleert.’ Dus die wordt dan geregistreerd als iemand die overleden is aan kanker of een hartaanval of wat dan ook. Terwijl onze ervaring bij coronadoden precies andersom is. Iemand komt met een auto-ongeluk op de IC, krijgt een wattenstaafje in de neus, en wordt een coronadode. Dus daar zit een bepaalde onzekerheid en mijn vraag is erop gebaseerd, niet om hier paniek te gaan zaaien…”

“Hou op,” riep De Jonge daar toen doorheen. “Nou, ik ben nog even bezig,” reageerde Van Haga. “Dit is echt gevaarlijk,” zei De Jonge daar dan weer op. “Nepnieuws verspreiden, we zitten midden in een pandemie. Het gaat hier over ernstige zaken.”

“Voorzitter, dit kan écht niet,” zei Van Haga daarop omdat het zíj́n moment was om te spreken. “Ik ben midden in m’n zin.”

“Nou, dat kan wél!” toeterde De Jonge weer tussendoor. “Wat niet kan is nepnieuws verspreiden over hoe het zit met coronabesmettingen in Nederland, hoe het zit met gevaren rondom vaccinatie, dat kan niet, dat kan niet middenin een pandemie. Dat is gewoon gevaarlijk. Dat ondermijnt de bereidheid om je te willen laten vaccineren en daarmee is dat een ondermijning van de volksgezondheid.”

“Voorzitter, dit is verwerpelijk,” reageerde Van Haga daarop. “Ik was midden in de zin. U greep niet in, dit is echt heel raar. Ik vraag alleen om een oprechte, nauwkeurige en deugdelijke registratie. En de reactie van de minister, die is echt verontrustend. Maar ik laat het hierbij, want we komen hier duidelijk niet uit, ik vind het uitermate vervelend.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Op Twitter ging de strijd tussen De Jonge en Van Haga ondertussen nog even door. Forum voor Democratie schreef er over: “Als Wybren van Haga een aantal volkomen redelijke vragen aan Hugo de Jonge stelt, gedraagt De Jonge zich onbeschoft en schreeuwt hij door Van Haga heen. Kamervoorzitter Arib laat het gewoon gebeuren. Beantwoord de vragen gewoon, Hugo! Daar hebben Nederlanders recht op!”

Het CDA zette een deel van de video óók online en schreef daar het citaat bij: “Wat niet kan is nepnieuws verspreiden over hoe het zit met coronabesmettingen in Nederland. Nepnieuws over de gevaren van vaccinatie. Dat is gevaarlijk en ondermijnt de volksgezondheid.”

En ook Hugo de Jonge zelf deed online nog een duit in het zakje: “Keer op keer verspreidt Forum voor Democratie doelbewust nepnieuws, foutieve informatie, complottheorieën. Dat is niet zonder gevaar. Het kan de test- en vaccinatiebereidheid ondermijnen en daarmee de volksgezondheid schade. Dus stop daarmee!”

Forum voor Democratie reageerde daar op door De Jonge ongeschikt voor zijn functie te verklaren. “Een minister die in alle opzichten faalt, maar oppositiepartijen de maat neemt: die is ongeschikt. Niets ondermijnt het draagvlak voor het kabinetsbeleid meer dan Hugo’s eigen incompetentie. Nederland heeft bijna strengste lockdown, maar zonder enige twijfel de zwakste ministers,” aldus FVD.

Op zijn beurt reageerde Wybren van Haga door een tweet van Hans van Tellingen te delen. Die schrijft: “Nu denk ik dit al langer, maar als je dit ziet lijkt het regeringsbeleid misschien wel gevaarlijker dan het virus zelf. Zoals minister De Jonge zich uitdrukt tegenover Wybren van Haga is meer dan ongepast. Het is beangstigend.”

Kandidaat-Kamerlid Ralf Dekker vond de reactie van De Jonge absoluut niet kunnen. “Verbazend dit,” aldus de voormalige topman van Rabobank. “Poging tot intimidatie door Hugo de Jonge.

Thierry Baudet liet ook van zich horen door tweets van anderen te retweeten. Die van Forum voor Democratie bijvororbeeld, maar ook die van Dekker en enkele andere tweets. Bijvoorbeeld:

Tenslotte reageert de onafhankelijke twitteraar Erik de Vlieger, die zich dit jaar Tweep des Vaderlands mag noemen, op de volgende manier op tweet van De Jonge: “Jullie kunnen het in het debat niet eens normaal bespreken en dan vervolgens gaan jullie door op Twitter. Ga godverdomme aan het werk kleuter!”

En dan is er ook nog de ‘onafhankelijke’ factchecker Alexander Pleijter. Pleijter is bepaald geen bondgenoot van Van Haga en FVD, maar vindt het “curieus” en “niet kunnen” dat De Jonge “een parlementariër die een vraag stelt in de hoek zet als verspreider van nepnieuws.”

Het ging er dus weer gezellig aan toe in de Tweede Kamer gisteren. Maar wie er uiteindelijk nu gelijk heeft, Van Haga of De Jonge? Daarover mag gelukkig niet tout politiek Den Haag oordelen, maar de kiezer op 17 maart.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Emma Louise

  Gelukkig weet minister Hugo de Jonge onderscheid te maken tussen feit en fictie omtrent vaccinatie.

  Von Haga blijft uniek en consequent in zijn verliezersstrategie. Na de verkiezingen verdwijnt Von Haga in het grote niets.

  1. Franz Biberkopf

   Ik vrees dat het FvD met dit soort stemmingmakerij nog wel 2 of drie zetels kan binnenslepen. Er zijn genoeg wappies in Nederland die dit soort onzin geloven.
   We zullen dus nog wel vier jaar naar het gewauwel van deze fluim moeten luisteren.

   1. Nostradamus

    Jullie wokies verspreiden het nepnieuws. Net als Pinokkio en Clowntje Clusterf*ck.

   2. CZ

    Hilarisch hoe deze lachwekkende leugenaar zichzelf vragen stelt en ze ook beantwoordt.

  2. NoDoubt

   Kennelijk niet zie WHO rapport 13 oktober 2020 blt ID 202658920. Er is geen pandemie. Vaccins zijn nog in testfase tot 2023. En dus eventueel strafbaar ogv verdrag van Neurenberg.

 2. Franz Biberkopf

  “Wat niet kan is nepnieuws verspreiden over hoe het zit met coronabesmettingen in Nederland, hoe het zit met gevaren rondom vaccinatie, dat kan niet, dat kan niet middenin een pandemie. Dat is gewoon gevaarlijk. Dat ondermijnt de bereidheid om je te willen laten vaccineren en daarmee is dat een ondermijning van de volksgezondheid.””

  Daar heeft de Jonge groot gelijk in. Het FvD lift mee op de wappie-trein om die twee zetels te kunnen vasthouden en verspreidt misselijkmakend en levensgevaarlijk nepnieuws.
  Walgelijke opportunisten.

  1. vvw

   even de feiten voor de huistróllen , 1 verpleegtehuis , niemand ziek of positief.

   Vaccinatie ronde start , 102 mensen geprikt, na enkele dagen is het resultaat 25 doden en nog steeds 70 zieken !

   Heeft uiteraard niets met de vaccinatie te maken. cynisme off

 3. Beukman

  De Jonge gaat enigszins over de rooie op het moment dat Haga een lսlverhaal begint op te hangen over mensen die stervend op de IC aankomen na een ongeluk en dan nog even snel positief worden getest op corona, om de coronadodenstatistieken op te schroeven.

  Het is niet netjes van De Jonge om zomaar door een zin van Haga heen te praten, maar alle begrip! De man werkt zich in het zweet, probeert zich zo goed mogelijk te verantwoorden, en heeft geen zin om zijn tijd te verspillen aan een oppositiepluchepoppetje dat hem komt lastig vallen met complotverhalen die zo uit de koker van QAnon hadden kunnen komen.

  Haga, laat De Jonge dus zijn werk doen, hou op met dat kinderachtige gedoe.

  1. Nostradamus

   Net als in Germanië probeert ook dit kabinet de griep pandemie erger te laten lijken dan het is. Daarnaast is het ook voor ziekenhuizen financiëel gunstig om een pandemiedode te laten prevaleren boven een dode door een auto-ongeluk.

   1. Beukman

    Het zal voor een ziekenhuis financieel ook wel gunstig zijn om tijdens operaties af en toe wat zout in de open wonden te strooien, waardoor de genezing langer duurt.
    Dit betekent achter niet dat dat ook gebeurt. Wie iets dergelijks beweert zal met keiharde bewijzen moeten komen.
    Haga heeft ze niet. Jij?

 4. Edjan

  Hugo de Jonge laat zien waar hij wél goed in is: de bullebak uithangen.

 5. Bunky01

  Als ik beide heren zo bezig zie en hoor dan rijzen er bij mij een paar prangende vragen,
  Hugo, waarom word jij zo kwaad? Als van Haga nepnieuws vertelt of twijfel zaait dan moet je met argumenten de zaak benaderen. Geen verwijten maken en geen dom kleuterachtig gedrag vertonen. Met argumenten en bewijzen dien je dit te bestrijden. Of, komt deze kritiek je niet goed uit? Hugo, vertrouwen en openheid daar draait het om. Met jouw optreden heb je de vlek alleen maar groter gemaakt. Er werden normale vragen gesteld, die alle aandacht verdienen alsmede een eerlijk en oprecht antwoord.
  Hr. van Haga, waarom bijt je niet door? Je tegenstrever raakt in paniek en dat is het beste bewijs dat je in een open zenuw raakt.
  Linksom of rechtsom de waarheid is de beste grond van vertrouwen in een overheid. Helaas is het te constateren dat de waarheid nogal eens op de achtergrond raakt.
  Tengevolge van deze clash is mijn vertrouwen in de veiligheid van deze vaccinatie inmiddels tot op het nulpunt gedaald.

  1. Beukman

   Als van Haga nepnieuws vertelt of twijfel zaait dan moet je met argumenten de zaak benaderen. Geen verwijten maken en geen dom kleuterachtig gedrag vertonen.

   Eén gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden. Laat Haga zijn beschuldigingen maar eens hard maken.

   1. ManX

    Van Haga uit geen beschuldigingen, hij stelt vragen. Dat is zijn taak als parlementarier.

    1. Beukman

     Haga en zijn partij zijn de trοllеո van de TK. Ze stellen geen vragen om erachter te komen hoe het zit, maar om de boel te ontregelen. Zie ook Piets reply hieronder. De man weet werkelijk niet waarover ie het heeft.

     Natuurlijk dient De Jonge vragen te beantwoorden, hoe idioot ze ook zijn. Dus ook vragen over 5G in vaccinaties. Dat is nu eenmaal zijn functie.
     Niettemin alle begrip dat hij de huisjesmelker en zetelrover Haga even de oren wast, en daarbij het protocol achterwege laat.

     1. CZ

      Aldus de bejaarde opstoker!

    2. Brenda Welsh

     Van Haga of Willem Engel, van allebei hetzelfde, stoorzenders. Ze doen het erom!

     1. CZ

      Lachwekkende leugenaar, switch je straks weer naar je alter ego?

  2. Franz Biberkopf

   “Je tegenstrever raakt in paniek”

   De Jonge toonde geen spoor van paniek maar wel verontrusting vanwege het feit dat een Kamerlid nepnieuws verspreidt. Het is zijn plicht om daar krachtig weerwoord op te bieden.

   1. ManX

    Als je een ander onderbreekt en erover heen schreeuwt, is dat een teken van paniek.

    1. Franz Biberkopf

     Hij schreeuwde niet en hij onderbrak hem slechts één keer. Dit slaat nergens op.

     1. CZ

      Lachwekkende leugenaar, switch straks maar weer naar je alter ego.

    2. Mireille

     Een ministerschap voor van Haga zit er niet in.

 6. ManX

  Hugo de Jonge heeft zijn grote bek te houden en gewoon vragen te beantwoorden van een parlementarier, hoe belachelijk hij ze ook vindt. Deze omhoog gevallen onderwijzer is totaal ongeschikt als minister en valt dan ook bij het eerste het beste tegenwindje uit zijn rol en door de mand.

  1. Franz Biberkopf

   Dit wordt wel erg overdreven. De Jonge viel fluim Haga slechts een keer in de rede en dat deed hij omdat de aap idiote en gevaarlijk onzin vertelde. Natuurlijk moet je een Kamerlid laten uitpraten maar deze interruptie moet mijn goede vriend zich toch ook kunnen voorstellen?

  2. Spaanse_K0K

   Baudet heeft zijn grote bek te houden en gewoon vragen te beantwoorden van Emma Wortelboer , hoe belachelijk hij ze ook vindt.

   1. Spaanse_K0K

    Baudet, de omhoog gevallen grachtengordel bewoner is totaal ongeschikt als politicus en valt dan ook bij het eerste het beste tegenwindje uit zijn rol en door de mand.

 7. EvertB

  Alternatieve feiten-prediker Van Haga beweerde onlangs dat in Israël door bijwerkingen van vaccinatie 4,4 procent van de 60-plussers binnen 6 weken na de eerste prik overleed. Onderzoeksjournalisten van Reuters hebben aangetoond dat Van Haga volmaakte onzin predikt.
  ht*ps://reuters.com/article/uk-factcheck-israel-idUSKBN2AA2TS

 8. Yoyo

  Dat de usual suspects als een adder gebeten reageren, en de grootste faalhaas sinds tijden willen beschermen, spreekt boekdelen.
  De Jonge heeft zichzelf hier mee nog ongeloofwaardiger gemaakt.
  Voer de druk maar op.
  Het gat in de regeringsmand wordt alsmaar groter,
  vroeger of later valt Rutte en Co hier doorheen.

 9. Meriadoc Brandebok

  Hugo de Jonge: integer en hardwerkend bestuurder.
  Haga: huisjesmelker, dronkenrijder, zetelrover.

  1. Franz Biberkopf

   En bovendien wappie en leugenaar. Een waardeloze man.

 10. Piet151

  Heel typerend voor het deskundigheidsniveau van Van Haga was zijn optreden toen hij als laatste tijdens het debat gisteren De Jonge interrumpeerde over eventuele quarantaine op middelbare scholen na een geconstateerde besmetting. De Jonge reageerde eerst beheerst, maar later geïrriteerd en niet-begrijpend, omdat hij de hele procedure al had voorgelezen, maar Van Haga het niet kon of wilde begrijpen. Van Haga liep stilletjes naar zijn plek terug, terwijl De Jonge zijn verbazing over zoveel onbegrip niet voor zich hield.
  Van Haga, en ook Baudet als hij zichtbaar is, probeert zoveel mogelijk uitvoering van beleid te dwarsbomen. Het enige tegenvoorstel, dat hij doet, is om alle maatregelen op te heffen. Dat hij hiermee tegen het wereldwijd gevoerde beleid ingaat, brengt hem niet tot een nadere inhoudelijke verklaring (het is één en al ontkenning) waarom zijn kleine groepje zich daartegen verzet. Overigens met niet zo heel veel succes.
  Het doet mij allemaal denken aan een klein Gallisch dorpje, dat in opstand komt tegen het grote Rome. Ook de potsierlijkheid doet sterk daaraan denken en de effecten bleven ook toen vooral beperkt tot dat heel kleine groepje.

  1. vvw

   blabla bladieblabla van decadente malle pietje

   1. Mireille

    Ja, daar komt het op neer. Van Haga moet die vragen stellen en op een manier waaruit blijkt dat hij er geen verstand van heeft.

  2. Fax uit Darmstad

   Piet over de honderd
   Wat u hier beschrijft is bezijden de waarheid. Ik raad u aan om het bewuste debat nog eens terug te kijken.
   “Voor categorie 2 nauwe contacten gaat het dan om leerlingen en leerkrachten die zich binnen 24 uur langer dan vijftien minuten binnen de 1,5 meter afstand van een besmet persoon hebben bevonden. Voor hen geldt dat zij direct in quarantaine gaan voor tien dagen. Zij worden opgeroepen om zich zo snel mogelijk en op dag 5 na blootstelling bij de GGD-straten te laten testen. Bij een negatieve uitslag van de test op dag 5 wordt de quarantaine opgeheven en kan de leerling of leraar terug naar school. Categorie 3 overige contacten hoeven niet in quarantaine en worden opgeroepen zich op dag 5 te laten testen bij de GGD.” Aldus de schoenenpoetser.
   Met lessen van 45 tot 50 min en in wisselende klassen samenstellingen en verschillende leraren.
   Wat leest Piet hieruit?
   Ik lees hier uit dat de schoenenpoetser iets niet vertelt, en dat Van Haga wederom op een teer plekje drukt. Deze regels slaan helemaal nergens op en je kunt op je vingers na tellen dat bij een besmetting alle negen klassen naar huis moeten of niet Piet .
   Maar daar gaat mij eigenlijk helemaal niet om, uit de regels blijkt dat ze het virus zelf ook niet al te serieus nemen.
   Wanbeleid moet je altijd dwarsbomen. Het lijkt wel of we bezet zijn door een vreemde mogendheid. We mogen blij zijn dat we maar met een pandemie te maken hebben. Godverhoede als we onder de voeten zouden worden gelopen.

   1. vvw

    decadente malle pietje is niet geïnteresseerd in de feiten. Decadente malle pietje leeft in zijn eigen bubbel

   2. Piet151

    @Fax uit Darmstadt
    Je vergeet de gemompelde conclusie van Van Haga, dat dan dus alle leerlingen naar huis en in quarantaine moeten. Dat is gewoon niet zo. Het gaat alleen om die leerlingen die gedurende meer dan 15 minuten onafgebroken op minder dan 1,5 meter van een besmet persoon zijn geweest. Precies zoals De Jonge het twee keer probeerde uit te leggen. Dat totaal aan te testen leerlingen en leerkrachten is veel minder dan alle leerlingen op een school en alle personeelsleden.

    1. Fax uit Darmstad

     Piet over de honderd
     Begrijpend lezen was vroeger zeker niet uw sterkste kant.

  3. usb3.0

   Haga komt met feitelijkheden, en dat stuit nuance pietje tegen de borst natuurlijk

   1. vvw

    1 verpleeghuis , 102 mensen gevaccineerd , 70 nog steeds ziek, 25 overleden !

    Ik ga voor het virus , 0,03% kans op overlijden !

    1. usb3.0

     Precies VVW, dit zijn de inzichtelijke cijfers wat te denken van cijfers die weg worden gemoffeld?!!

 11. vvw

  hugo goebbels heeft nog nooit 1 waarheid verkondigt , de man leeft op in zijn rol als minister van communicatie en spreekt alles uit wat pinokkio aangeeft !

  triest figuur die anderen weigert te laten uitspreken als hij in het nauw gebracht wordt. Heeft inhoudelijk geen enkel weerwoord.

  stem sociaal , stem PVV

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord!!

 12. Piet151

  Van Haga had natuurlijk ook erbij kunnen uitleggen, dat de effecten van de vaccinaties in verpleeghuizen inmiddels duidelijk zichtbaar zijn. Deze info komt weliswaar van het RIVM, maar de getallen worden nergens ter discussie gesteld. Uit andere landen komen nog veel meer enthousiaste geluiden. Het lijkt een gelopen race.

  1. usb3.0

   vaccinaties maken ook slachtoffers en mensen hebben ernstige bijwerkingen

 13. de ziender

  Pas op voor de killerprik van Huug!!! In verzorgingstehuizen vindt na de eerste prik regelrecht genocide plaats… Maar vragen stellen? Ho maar. Die doden zijn dus nepdoden of zo??

  1. Beukman

   Het zijn acteurs. Staan op de payrol van Soros.

   1. Piet151

    @Beukman
    ….. en Bill Gates.

  2. usb3.0

   Je ziet hier de 2 idioten die, als je zegt dat corona een hoax is, je bestempelen als wappie terwijl als je de bijwerkingen/doden aan het licht brengt zij dan als een stel achterlijke randdebielen reageren, het zijn vaccinatiewappies, coronamongolen.

  3. Piet151

   @de ziender
   Waarom zijn gevaccineerde doden vaccinatieslachtoffers en met corona geïnfecteerde doden overleden aan onderliggende kwalen en geen corona-doden?

   1. Fax uit Darmstad

    Piet over de honderd
    Zoals corona doden geen doden zijn die aan corona kunnen worden toegeschreven kunnen de vaccinatiedoden ook niet aan het vaccin worden toegeschreven. Logica?

    1. Piet151

     @Fax uit Darmstadt
     “… kunnen de vaccinatiedoden ook niet aan het vaccin worden toegeschreven. …”
     Zoiets is in ieder geval een consequente redenering. Maar velen hier vinden z.g. corona-doden steeds doden a.g.v. onderliggende kwalen, maar met een corona-besmetting, terwijl bij doden na een vaccinatie steevast die vaccinatie als doodsoorzaak wordt verondersteld. En dat is niet consequent.

     1. vvw

      1 verpleeghuis, 102 gevaccineerd , 25 dood , 70 ernstig ziek

      blabla bladiebla decadente tról

 14. Niet L niet R

  De Jonge is en blijft een gesjeesde schoolmeester, en iedereen weet dat je niet mocht opstellen tegen een meester,want hij of zij hadden altijdd gelijk!
  Deze schoolmeester is via de politiek opgeklommen tot minister, maar heeft geen enkele management ervaring, dat is niet tellen hoeveel keer hij al bewezen door zijn handelen!

  1. Piet151

   @Niet L niet R
   Hugo De Jonge is na zijn opleiding maar 5 jaar werkzaam geweest in het onderwijs (inderdaad wel BO), waarvan 4 jaar als directeur. Daarna was hij 6 jaar beleidsmedewerker van het CDA in de Tweede Kamer. Niet omdat hij gesjeesd was in het onderwijs, maar omdat men hem graag daar wilde hebben. Daarna werd hij wethouder van onderwijs (hoe zo gesjeesd?) in Rotterdam en dat deed hij 7 jaar, tot hij minister werd in Rutte III. Je kunt De Jonge van alles verwijten, maar zijn loopbaan doet er toe en het is een heel intelligente, slimme en harde werker. Ik zou wel eens willen zien hoeveel deelnemers hier zo’n CV kunnen presenteren. En ik weet niet wat jij precies met management bedoelt, maar De Jonge heeft op dat gebied al veel laten zien. Schooldirecteur, wethouder en minister, allemaal functies met zware managementverantwoordelijkheden van verschillende soort.

   Wat bedoel je trouwens met “dat is niet tellen hoeveel keer hij al bewezen door zijn handelen!”?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.