Peilingen: LOL! D66 en GroenLinks keihard onderuit in knalrood bolwerk Amsterdam, FVD in opkomst

De steun voor de linkse moraalridders van D66 en Groenlinks lijkt zelfs in het oh zo progressieve Amsterdam flink af te brokkelen. De Amsterdamse fractie van de PvdA liet Maurice de Hond peilen hoe Amsterdammers zouden stemmen en de bevindingen zijn opmerkelijk te noemen. D66 en GroenLinks verliezen veel steun, maar de PvdA en Forum voor Democratie groeien enorm! 

De Amsterdamse fractie liet De Hond peilen wat Amsterdammers eventueel zouden stemmen bij de komende Kamerverkiezingen. De Telegraaf heeft de resultaten van deze peiling: D66 en Groenlinks verliezen beiden ongeveer eenderde van hun steun in de hoofdstad en de PvdA lijkt hier van te profiteren.

Zowel de SP (-2%), GroenLinks (-6%) en zeker D66 (-7%) lijden pijnlijk verliezen, en dat terwijl Amsterdam het progressieve walhalla van Nederland is. Veel (linkse) kiezers lijken terug te keren naar de PvdA en naar de optie ‘rest’, wat hoogstwaarschijnlijk voor een groot deel bestaat uit Sylvana Simons’ achterban. BIJ1 lijkt daardoor steeds meer kansen te krijgen op die ene Kamerzetel. Ook Forum voor Democratie maakt een sprong, van 1% naar 4% in de peilingen.

Nu inwoners van de hoofdstad zelf hebben ondervonden hoe het is om een keihard links college te hebben, gedomineerd door de overijverige drammers van D66 en GroenLinks, brokkelt de steun voor deze partijen flink af. De realiteit laat het ook staan: veel linkse Amsterdammers zijn totaal niet blij zijn met de plaatsing van gigantische windmolens in hun achtertuinen. Op papier vinden ze al die ideeën wel prima, maar als de plannen worden uitgevoerd en vervolgens hun mooie uitzicht ontneemt dan blijken ze het ineens niet meer zo’n grandioos idee te achten.

Hoe dan ook kunnen we in onze handen wrijven. Als D66 en GroenLinks in Amsterdam al flink wat steun verliezen dan kunnen ze hun borst gaan natmaken voor 17 maart in de andere 300 gemeenten van Nederland, waar de steun voor die partijen doorgaans lang niet zo groot is. Het moge duidelijk zijn: het Klaver-effect lijkt op zijn retour en het Kaag-effect is überhaupt nooit merkbaar geweest voor de partij ‒ behalve in negatieve zin dan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. halo1

  Het wordt ook hoog tijd om eens van die linkse zieligheids-cultuur af te komen.. door de onderkant van de maatschappij maar constant te knuffelen.. vergroot je die onderkant alleen maar.. omdat ze het principe leven=strijden verleren…

  1. Eppo123

   Ja precies en zo houdt links zichzelf in stand.

 2. Nostradamus

  Het gaat de goede kant op. Nog 3 weken en we weten meer. Hopelijk wordt er ook afgerekend met de politieke elites en komt er weer een volksvertegenwoordiging.

 3. tata

  Hahaha, de NIMBY figuren van D’66 en GL beginnen hun keutel aardig in te trekken. Tja het komt nu wel erg dichtbij hè? Fluffies.

 4. Tedje Kruis

  Goed voor PvdA, maar VVD de grootste in Amsterdam?

  Beseffen de mensen niet dat na Rutte het een
  Partij van prutsers is?

 5. Spaanse_K0K

  Baudet en aanhang concludeerden kortgeleden dat de peilingen gemanipuleerd waren.
  DDS schijnt niet mee te gaan in deze bewering.

  PvdA kan nog wel eens de verrassing van de verkiezingen kunnen worden.
  Dat is dan weer goed nieuws voor DDS en reageerders.
  Is weer 4 jaar lang alles al 50 jaar lang de schuld van de PvdA.

  1. Tedje Kruis

   Er komen geen echte verassingen.

   Wellicht dat de PvdA met deze peiling wat vertrouwen wint en nog op 15+ zetels uitkomt.

   De VVD zal op, voor mij onverklaarbare redenen, veruit de grootste worden.

   Er zit gewoon geen vuur meer in de politiek en de uitdagers van Rutte van matige kwaliteit.

 6. Jehannes

  All fun and games todat er “groene” windmolens in je achtertuin komen staan?

  1. Wally

   Dat dus inderdaad. Lekker deugen vor de bühne. Niet alleen dom maar tegelijk achterbaks.

 7. leukeditter

  wat zal heel die linkse bende raar kijken als baudet weer met een berg zetels aan de haal gaat hahaha

  1. Heinz

   Gaat ie een terras beginnen?

 8. Adriaen van Bergen

  Gaan die klootviolen PvdA stemmen…
  Dan krijg je hetzelfde als GL.

  1. Linksbuster

   Het is idd lood om oud ijzer Adriaen, gelukkig zal het mij aan mijn achterste roesten wat er in amsterdam gebeurd…deze met subsidie slurperpende freaks gevulde zoo.
   We moeten er alleen voor zorgen dat de linkse kanker zich niet over het hele land verspreid…misschien een 10 m hoge muur eromheen.

 9. liefdevol rechts

  “gedomineerd door de overijverige drammers van D66 en GroenLinks, brokkelt de steun voor deze partijen flink af. ”
  Het gaat nog niet snel genoeg, het is pas een overwinning als deze partijen eindigen tot op dezelfde voet als bij1 of zelfs lager 👍

 10. saddy

  Het is standaard bij de Hond dat de Pvda op winst staat in zijn peilingen. En na de verkiezingen komt hij weer met kul-smoesjes. Al decennia lang.

  Follow the money in al die gevallen: “De (Amsterdamse) fractie van de PvdA liet Maurice de Hond peilen ….””

  De pvda heeft geen bestaansrecht meer omdat vvd en groenlinks nog maar fractioneel verschillen. Al die kartelpartijen kunnen net zo goed in 1 partij opgaan onder de oude naam PPR, de Politieke Partij Radicalen.

 11. Wally

  Jaja… links stemmen en ‘deugen’ in je eigen kringetje. O wat heeeeeerlijk. Dat wil zeggen, totdat de debiele knotjes en bakfietsdombo’s heel vaag het ‘idee’ krijgen dat het toch niet helemaal goed gaat komen. Het is ook veelzeggend dat deze anti-Nederland partijen veel jongeren aantrekken. Inderdaad….. die zijn echt nog te dom om te poepen. ‘Jamaar ik heb gestudeerd hoor’….. ja nou…. dan ben je nog veel dommer dan de rest.

 12. Patt

  Stemmen heeft geen nut meer. Kartel blíjft VVD CDA en misschien PVDA D66 Maar er veranderd niks.

  1. werikke

   blijf PVV stemmen uiteindelijk nemen ze standpunten over zoals gewoonlijk

 13. Drollevanger

  We moeten ophouden met opboksen tegen een klimaatverandering die op aarde al duizenden keren eerder voorkwam.
  Het klimaat verandert onherroepelijk.
  Als er door het veranderende klimaat ergens een gevaar opduikt moeten we daar plaatselijk iets aan doen, maar niet proberen het klimaat op de complete aarde te veranderen.
  Dit is miljarden jaren geleden al eens gebeurd, toen kregen de zuurstof producerende baterieen de overhand. Het meeste leven stierf uit, en alleen zuurstof ademende organisten bleven over.
  Dat willen we niet weer.
  Dus als je nergens verstand van hebt, blijf met je tengels van ons aardse al miljoenen jaren geldende klimaat af.

 14. Drollevanger

  Ondanks al decennialange doemscenario,s richting klimaat is er nog geen enkel eiland door zeespiegelstijging onder het water verdwenen.
  De aarde lijkt zelfs met al 17% vergroent sinds 1970. via satelliet waarneming vastgestelt

 15. Wally

  Wie gelooft er eigenlijk in eerlijke verkiezingen? De stembureaus zijn bijna allemaal in handen van gutmenschjes. Ik geloof er niet in.

  1. ManX

   Wally, ik woon in het buitenland en heb net vanmiddag mijn stembewijs op de bus gedaan. Ik had toen ook dat unheimische gevoel of alles wel goed zou gaan: er is geen enkele contro*le op briefstemmen en drijft volledig op blind vertrouwen in de overheid. Nu is dat net iets wat ik nooit heb gehad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.