LOL! Hypocriete GL-draaikonten beweren tegen biomassa te zijn, maar recent verleden laat tóch wat anders zien

LOL! Hypocriete GL-draaikonten beweren tegen biomassa te zijn, maar recent verleden laat tóch wat anders zien

Geen categoriefeb 24, 13:15
Over enkele weken zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen en GroenLinks probeert nog even snel schoon schip te maken met het verleden. Ineens loopt de 'groene' partij te roeptoeteren tegen alles en iedereen dat ze tegen biomassa zijn en dat ze "bestaande biomassacentrales willen uitfaseren." Maar het recente verleden laat toch echt andere dingen zien wat betreft die zogenaamde weerstand tegen biomassa.
Laten we eens een onderzoekje doen. Hoe oprecht is GroenLinks nu met deze 'stoere' uitspraak tegen biomassa?
https://twitter.com/groenlinks/status/1364523995245268993?ref_src=twsrc%5Etfw
Geen nieuwe biomassacentrales, en de al bestaande houtsnipperovens worden langzaam bij het oud vuil geparkeerd. Klinkt leuk! Het lijkt erop dat GroenLinks wat wind uit de zeilen wil halen van andere biomassa-kritische partijen in Nederland, zoals bijvoorbeeld FVD of de PvdD. Maar trapt iemand hier nu echt in?
In het recente verleden hebben of GroenLinks-Kamerleden of lokale politici maar al te vaak gepleit voor biomassa of het zelfs in bescherming genomen.
Een recente motie om de subsidies te beëindigen is nog afgewezen door GroenLinks:
https://twitter.com/DonArturito/status/1364529196786139136?ref_src=twsrc%5Etfw
Ook kan de partijtop nu wel heel stoer roepen dat ze tegen biomassa zijn, en dat ze zelfs van de bestaande centrales af willen. Kamerleden en wethouders van de groene draaikonten denken hier toch echt anders over, zo onthulde Rutger Castricum vorig jaar in De Hofbar.
https://twitter.com/DeHofbar/status/1262841801301524482?ref_src=twsrc%5Etfw
Het lijkt er eerder op dat de GroenLinks-partijtop dubbelspel speelt. Naar de buitenwereld toe lijkt het erop dat de partij ferm tegen biomassa massa is; maar lokale wethouders van de Klaver-club zijn juist de grootste voorstanders van biomassa. Zelfs GL-Kamerlid Tom van der Lee erkent voor de camera van Castricum een groot voorstander te zijn van biomassa. Volgens hem is het zelfs noodzakelijk om de klimaatdoelen te halen.
GroenLinks slaat dus gewoon wat goedkope verkiezingsretoriek uit. En ondertussen verdwijnen er hele bossen in de brandovens. Want groene energie! Wát een schande.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten