Ultralinks Europees Parlement kaapt Covid voor groene waanzin: 37% coronafonds MOET naar klimaatdoelstellingen

Vandaag gaat het Europees Parlement stemmen over het beruchte coronafonds. Het grootste fonds uit de geschiedenis van de EU waar maar liefst 750 miljard euro ingepompt wordt. Meer dan 300 miljard euro zal bestaan uit subsidies, die overigens ook moeten worden gebruikt voor investeringen in duurzaamheidsprojecten. 

Er was vorig jaar nog veel gedoe over dit coronafonds. Ook Nederland hield lang haar poot stijf: het fonds zou veel te veel geld kosten en de regels omtrent de geldpot waren te soepel. Uiteindelijk ging Nederland alsnog braaf overstag, zoals we dat onder Rutte altijd wel doen.

Niet geheel verrassend: Italië en Spanje zullen het meeste geld ontvangen, zoals altijd eigenlijk. Ook meldt RTL Nieuws een interessant detail: 37% van de uitgaven moeten besteed worden aan klimaatmaatregelen.

Waarmee het coronafonds eerder lijkt op een veredeld klimaatfonds dat landen stimuleert in de zogeheten ‘energietransitie.’ Een transitie die Europa dus honderden miljarden gaat kosten. Wat de economische gevolgen zullen zijn is nog onduidelijk. Veel Europese landen, waaronder ook Nederland, hebben harde klappen mogen ontvangen door de coronacrisis. Voorlopig is deze crisis nog niet over, maar we pompen nu dus al wel miljarden in duurzame infrastructuur en projecten. Vooralsnog is het echter maar de vraag hoe rendabel dat zal zijn. En hoeveel klimaatwinst er daarmee geboekt kan worden: één ding weten we al wel, het is peperduur. En dat geld gaat dus niet naar de bestrijding van corona.

De eurofiele Frans Timmermans zal wel uiterst content zijn met dit coronafonds. Als klimaatpaus kan hij alleen maar met grote tevredenheid kijken naar deze megalomane bak geld die in naam van COVID-19 aan allerlei groene projectjes zal worden gespendeerd. Mooi hoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Jack Flash

  Het weggesmeten geld verbranden in de open haard levert nog iets op.
  Een beetje warmte.

  1. Edjan

   Precies! Het weggesmeten geld in een biocentrale verbranden, levert misschien nog iets meer op.

 2. Barbera

  ”Ultralinks Europees Parlement”

  Bart bakt ze bruin.

  1. Linksbuster

   Is de eu niet ultra links dan blabera?

  2. driewerf

   Barbapapa hahahahaah prrrrrrrrrttttttttttt pieeuw geen fijn luchtje.

  3. Egbert van Zutphen

   Ultralinks is inderdaad nog te zwak uitgedrukt.
   De EU of zoals de bijnaam luidt ‘EUSSR’ streeft naar een samenleving waarin iedereen gelijk is (behalve de EU bobo’s natuurlijk) die van bovenaf geleid wordt en waarin de staat (EU) voor alles zorgt.
   In normale bewoordingen betekent dit gewoon COMMUNISME.

 3. driewerf

  Welk corona fonds ???

 4. Rene van der Grijp

  Na alweer een copieuze lunch gaan de overbetaalde non-valeurs in Brussel en Straatsburg vrolijk verder met het verbranden van geld dat is opgebracht door de belastingbetaler.

 5. 75

  De mafia is er niets bij.

 6. Adriaen van Bergen

  Zo kunnen ze de natuur nog sneller vernietigen.
  Bossen verbranden, zeeën met geluid van windmolens vervuilen,
  Mensen het leven onmogelijk maken met windmolens voor hun deur.
  Nog meer slachtingen van vogels en insecten door windmolens.
  Nog meer milieuverontreiniging bij het opruimen van die windmolens.
  Nog meer kinderarbeid, natuurvernietiging, milieuverontreiniging bij het ontginnen van metalen om accu’s te maken.
  Nog meer fijnstof doordat elektrische auto’s, die net zo zwaar zijn al een locomotief, veel meer slijtage van wegen en banden veroorzaakt.
  Dus nog meer kanker bij mensen die dit inademen.
  Denk maar niet dat ze er zelf 1 sigaar minder om roken.

 7. ET007

  NEXIT. Meer nadelen dan voordelen.

  1. ET007

   Uiteraard bedoel ik daarmee de EU.

 8. Egbert van Zutphen

  De EU draagt zelf keer op keer meer argumenten aan om diezelfde EU zo snel als mogelijk is te verlaten voordat alle noordelijke landen naar de verdoemenis gaan.
  NEXIT a.s.a.p.

 9. RvdBe

  Als je Rutte en nu ook de eu al niet meer kunt vertrouwen…

 10. Duckday

  De 🤑 is volledig de weg kwijt. We moeten zeer snel uit dit gevaarlijke verbond gaan dat EUROPA volledig aan het kapot maken is en de mensheid aan het onderdrukken is met leugens en bedrog

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.