Kijken! Gefrustreerde Otten gaat KEIHARD af in Eerste Kamer

Kijken! Gefrustreerde Otten gaat KEIHARD af in Eerste Kamer

Henk Otten in de Eerste Kamer. Bron: GO / YouTube.

Henk Otten beleefde dinsdag geen beste dag in de Eerste Kamer. De corpulente zetelrover was niet aanwezig bij belangrijke wetgeving, hield een warrig betoog over financiën en werd diverse malen gecorrigeerd omdat hij de regels niet wist en droop af met een handgeschreven motie die niemand begreep.

Waarschijnlijk omdat hij zich voorbereidde op wat zijn ‘moment supreme’ moest worden. De volgende wet op de agenda was een crisiswet voor het herverzekeren van leverancierskredieten. Een nogal specifieke steunmaatregel voor 75.000 ondernemers in hoofdzakelijk de retail.

De fractie Otten (2 zetels) had maar liefst 10 minuten spreektijd aangevraagd, terwijl er geen enkele voorbereidende vraag of inbreng was geleverd. Waarom werd snel duidelijk. De zichtbaar in omvang toegenomen zetelrover wilde een soort-van masterplan presenteren. Maar wat volgde was een warrig betoog met weinig samenhang.

Diverse senatoren, zoals van der Linden (FVD) en Van Apeldoorn (SP) en Vendrink (GroenLinks) vroegen Otten wat dit met het onderwerp heeft te maken. Een breed debat, prima, maar dan apart agenderen, zodat iedereen zich daarop kan voorbereiden. Voorzitter Jan Anthonie Bruin wees Otten terecht en vroeg of hij in staat was zich tot het onderwerp te beperken. Daarop droop Otten af.

Zichtbaar geïrriteerd deed hij een poging zijn ex-collega van FVD af te zeiken. Dit senator-onwaardige gedrag kwam hem wederom op een reprimande van de voorzitter te staan, die hem het woord ontnam.

Aan het einde van de vergadering ging het weer mis. Otten wilde interrumperen bij de stemverklaring van een collega, maar dat kan niet.

Het was voor Otten ook een zware week, bij het programma Zembla verloor hij al zijn geloofwaardigheid door een spook na te jagen. Dankzij Henk Otten - en Zembla uiteraard - heeft Nederland nu ook zijn poldervariant van de

Het zal wel diep zitten bij Otten dat hij zich realiseert na de blamage van Zembla dat hij komend jaar nul zetels zal gaan halen in de Tweede Kamer.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties