Kijken! Rock am Ring organisator gaat los op politiekcorrecte terreur-wegkijkers

Kijken! Rock am Ring organisator gaat los op politiekcorrecte terreur-wegkijkers

Deze man heeft het helemaal gehad met het islamistisch extremisme én met al die wegkijkers die continu roepen dat het allemaal wel meevalt omdat het maar een "handvol" gekken zijn die ons willen afslachten.

Afgelopen vrijdag werd één van de grootste muziekfestivals van Duitsland, Rock am Ring, geëvacueerd vanwege -- hoe kan het ook anders -- een serieuze terreurdreiging. De politie had de organisatie verteld dat er een serieuze dreiging was en dat er dus maar één manier was om festivalgangers te beschermen: de vrijdag afzeggen. Dan kon er zaterdag verder worden gegaan met het festival, maar eerst moest iedereen in veiligheid worden gebracht. Met andere woorden: vrijdag was een vergooide dag.

Niet zo gek dus dat de organisator van Rock am Ring het he-le-maal gehad heeft met radicaal-islamistische extremisten én met professionele wegkijkers:

"Dit heeft niets te maken met het feit dat ik me altijd tegen terrorisme uitspreek," zei Marek Lieberberg later tegen verslaggevers. "En ik ben van mening dat het een keer klaar moet zijn met: dit is niet mijn islam en dit is niet mijn shit of dit is niet mijn weet ik wat. We zitten nu in een situatie waarin iedereen zich tegen terrorisme moet uitspreken."

Hoe dat "uitspreken" eruit moet zien? Lieberberg was heel duidelijk. "Ik wil eindelijk eens demonstraties zien tegen deze geweldplegers. Ik heb tot dusver geen demonstraties gezien van tienduizenden moslims die zeggen: 'Wat doen jullie nu eigenlijk?' En ik wil zien dat er in dit land nu eindelijk eens iets gebeurt. Dat dit soort geweldplegers worden vastgehouden."

Je zou denken dat beide eisen niet al te lastig kunnen zijn om in te willigen, maar helaas blijkt keer op keer dat dit wél zo is. Er zijn ondertussen al tienduizend mogelijkheden geweest voor het soort demonstraties waar Lieberberg om vraagt, maar we hebben er nog geen enkele gezien. En wat het (preventief) arresteren van wannabe jihadisten betreft: zoals we vannacht weer gezien hebben in Groot-Brittannië gebeurt dat veel te weinig. De autoriteiten weten precies welke 'jongemannen' extremistische denkbeelden hebben, maar ze doen pas iets als het te laat is. Zo stond de aanslagpleger van Manchester, Salman Abedi, op de radar van de autoriteiten, maar kon hij zijn helse plan toch gewoon uitvoeren.

Met zijn oproep spreekt Lieberberg dan ook niet alleen voor zichzelf, maar ook voor héél veel anderen die het onderhand helemaal gehad hebben met nieuws over een aanslag hier en een aanslag daar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer