Kim Kardashian wil op de natuurlijke manier bevallen, maar dat zal nog flink lastig worden

Kim Kardashian wil op de natuurlijke manier bevallen, maar dat zal nog flink lastig worden

Haar zoontje ligt in stuitligging.

De meest beroemde bevalling van 2015 komt eraan: in december zal Kim Kardashian naar verwachting bevallen van een hopelijk gezonde zoon. Helaas voor de selfie-expert gaat haar zwangerschap niet zonder horten en stoten. Zo zweet ze overmatig en heeft ze last van opgezwollen voeten. Tot overmaat van ramp – vooral voor echtgenoot Kanye West – laat Kim continu winden.

Nu blijkt dat niet alleen de zwangerschap, maar ook de bevalling zelf een lastige klus zal worden. De zoon van de wereldberoemde realityster ligt namelijk in de stuitligging – zijn hoofd hoort in deze fase van de zwangerschap beneden te liggen, maar in plaats daarvan zit hij nog steeds met zijn hoofd naar boven. Dat is lastig bij de bevalling, en verhoogt de kans op een keizersnede.

[caption id="attachment_125079" align="aligncenter" width="595"]Kim maakt zich grote zorgen over haar baby Kim maakt zich grote zorgen over haar baby[/caption]

Een grote teleurstelling voor Kim Kardashian, die juist graag op de natuurlijke manier wilde bevallen, zonder al teveel poespas. Maar de celebrity lijkt niet te ontkomen aan medische ingrepen zoals het er nu uitziet. Zeker in Amerika kiezen artsen liever het zekere voor het onzekere en gaan ze voor een keizersnede als de baby niet in de goede houding ligt.

Screen-Shot-2015-11-16-at-15.03.27

Rond de 36e week van de zwangerschap ligt de baby bij de meeste vrouwen in hoofdligging, maar bij ongeveer 3 procent van de gevallen ligt zoon of dochter – net zoals bij Kim – in stuitligging. Dan kun je dus kiezen voor een keizersnede, maar je kunt ook afwachten of de baby misschien alsnog draait (kleine kans) of de verloskundige kan de baby proberen te draaien door op de buik te duwen. Dat lukt in bijna de helft van de gevallen.

Ook Kim wil proberen of haar baby alsnog kan worden omgedraaid, zodat ze gewoon zelf kan bevallen. Of haar methodes daarvoor zullen werken, is nog maar de vraag. Volgens Kim volgt ze een speciaal schema waarbij ze drie uur per dag ondersteboven ligt, en ook acupunctuur en hypnose horen bij de behandeling. Ze schrijft:

Alsjeblieft, bid dat de baby draait!

Laten we hopen dat Kims zoontje alsnog gewoon met zijn hoofd naar beneden gaat liggen, zodat Kim een soepele bevalling tegemoet kan zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties