Screen Shot 2021 04 02 at 143308

Kinderachtig kabinet laat festivals met beperkingen doorgaan: maximaal 750 negatief geteste deelnemers in open lucht

Geen categorieaug 02 2021, 14:00
Tijdens het coronapersmoment heeft demissionair premier Rutte aangegeven dat evenementen tussen 14 augustus en 1 september 'onder strikte voorwaarden en met beperkingen' kunnen doorgaan. De voorwaarden slaan echter helemaal nergens op.
Het demissionaire kabinet is weer eens flink in de kramp geschoten met betrekking tot de coronamaatregelen voor festivals. Onderzoeken, onderbouwde adviezen en basale logica vliegen wederom achter elkaar het raam uit, want het kabinet weet het allemaal toch weer beter.
https://twitter.com/TvanGroningen/status/1422152406322880516
Evenementen mogen doorgaan, maar mogen maximaal 750 deelnemers toelaten in de open lucht. Want we weten allemaal dat het coronavirus je in de buitenlucht zomaar komt aanwaaien... En al helemaal als je er voor zorgt dat die mensen vooraf een coronabewijs hebben, want negatief getesten en volledig gevaccineerden op één hoop in de buitenlucht is natuurlijk vragen om problemen...
Wat ook frappant is, is het feit dat er bij eendaagse festivals gewoon een limiet wordt gesteld aan het aantal deelnemers, terwijl bij winkels en horecagelegenheden werd gekeken naar oppervlak. Een festival op een enorm terrein mag dus straks evenveel deelnemers hebben als een festival op een locatie zo groot als de gemiddelde parkeerplaats.
Het demissionaire kabinet vertikt het nog steeds om de geldigheidsduur van negatieve testen te verkorten naar 24 uur. Dat zou namelijk het risico op besmetting daadwerkelijk kunnen beperken, maar dat is een logistiek probleem en daar is faalminister De Jonge niet zo goed in, zoals we hebben kunnen zien het afgelopen jaar.
Nu moeten die festivalorganisatoren maar zien of het financieel uit kan om slechts 750 deelnemers te hebben, anders heeft het natuurlijk alsnog geen zin. En dit roept natuurlijk ook de vraag op of festivals die om die reden niet door kunnen gaan, alsnog aanspraak kunnen maken op het coronafonds!
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is weer puur wanbeleid vanuit dit demissionaire kabinet, waar niemand echt wat mee kan en waarvan de effectiviteit meteen weer ter discussie staat. Hoe krijgen ze het toch steeds weer voor elkaar...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten