Kinderachtige Italianen drammen over opslagkosten lichaam kerstmarktterrorist Anis Amri

Kinderachtige Italianen drammen over opslagkosten lichaam kerstmarktterrorist Anis Amri

In Italië ruziën twee gemeenten om de kosten voor de opslag van het lichaam van de aanslagpleger van de kerstmarkt in Berlijn, afgelopen winter.

De kerstmarktterrorist werd, na een omzwerving door onder andere Nederland, neergeknald in Milaan. In ons land wandelde hij in de tussentijd gewoon als vrij man over de treinstations in Nijmegen en Amsterdam. Uiteindelijk vluchtte Amri naar Milaan.

Nu zitten ze in een voorstad van Milaan met een rekening in de maag. Anis Amri werd namelijk doodgeschoten in Sesto San Giovanni, een kleine gemeente naast Milaan. Het lichaam van de terrorist lag daarna nog een tijdje in een opslag in Milaan, omdat niemand aanspraak maakte op het stoffelijk overschot. Logisch ook wel, wie wil nu opgescheept zitten met begrafeniskosten van een terrorist die zoveel mensen van het leven beroofde? Heel moeilijk zou ik het niet hebben gevonden trouwens. Weet je nog hoe Bin Laden werd 'begraven'? Wat is het probleem dan?

In plaats van trots te zijn dat in hun gemeente een levensgevaarlijke gek mocht worden uitgeschakeld, bakkeleien ze nu in Sesto San Giovanni met de gemeente Milaan om iets meer dan tweeduizend euro. De burgemeester van Sesto San Giovanni, Roberto Di Stefano zei:

,,Het kan me niet schelen dat de wet bepaalt dat de lasten van een overleden persoon voldaan moeten worden door de gemeente waar die persoon stierf. We hebben het over een monster dat geen genade verdient."

Volgens mij maakt het voor een overledene niet zoveel uit of hij wel of geen genade verdient. Wat van Amri overbleef is een hoop botten en vlees. Dood. Niemand wilde die hoop ellende hebben, dus had hem toch snel in de zee gegooid. Zolang de burgemeester tijd heeft om zoveel misbaar te maken over zoiets kleins, heeft de gemeente vast ook wel geld om die opslag te betalen. Zeurpieten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties